Mam problem posiadam audi z licznikiem benzyny do 7000 obrotow i nie dziala mi obrotomierz. Nie dziala tez zegarek tzn dziala widac cyfry ale np w nocy jest ciemno i nie widac godziny chociaz czas odlicza normalnie,
obrotomierz nie dziala, dziala cala reszta (kontrolki, predkosciomierz, temperatura silnika, podswietlenie zegarow)
przy wylaczaniu zaplonu wskazowka obrotow lekko drgnie nic wiecej.
[1.9 MTDI] Licznik benzyniaka
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- srebrnastrzala
- Forum Audi 80
- Imię: Paweł
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
tak wyglada u mnie podswietlenie zegarka na ktorym mi zalezy, zegarek nalicza godzine i nie wylacza sie, ale nie ma podswietlenia widac tylko lekko godzine, W dzien widac wyraznie cyferki ale w nocy nic, problem lezy w zarowce ? wymienilem zarowke i jak dawalem jej bezposrednio +12 V przed zlozeniem to zarowka swiecila
na zdjeciu zaznaczylem na czerwono ktore zarowki sprawdzilem i dzialaly.
tutaj zamieszczam zdjecie mojego licznika jak wyglada podswietlenie (podswietlenie cyfr obrotomierza dziala na calym obwodzie ale aparat nie wychwycil)
dodam ze obrotomierz tez mi nie dziala ale tyl sie zajme w drugiej kolejnosci.
07.03.2015
naprawilem podswietlenie zegarka (problem byl w braku zasilania na zarowce od zegarka teraz jest juz ladnie i swieci tak jak trzeba
odnosnie obrotow to musze sobie poprowadzic przewod sygnalowy bo jest wtyczka ale ona idzie do komputera ktory przy moim silniku jest zbedny.
na zdjeciu zaznaczylem na czerwono ktore zarowki sprawdzilem i dzialaly.
tutaj zamieszczam zdjecie mojego licznika jak wyglada podswietlenie (podswietlenie cyfr obrotomierza dziala na calym obwodzie ale aparat nie wychwycil)
dodam ze obrotomierz tez mi nie dziala ale tyl sie zajme w drugiej kolejnosci.
07.03.2015
naprawilem podswietlenie zegarka (problem byl w braku zasilania na zarowce od zegarka teraz jest juz ladnie i swieci tak jak trzeba
odnosnie obrotow to musze sobie poprowadzic przewod sygnalowy bo jest wtyczka ale ona idzie do komputera ktory przy moim silniku jest zbedny.