[B3 1.6 TD] licznik kilometrów
[B3 1.6 TD] licznik kilometrów
Jest mianowicie taka sprawa . Wymieniłem kilka miesięcy temu całe zegary bo w poprzednich nawalił mi licznik kilometrów , dzienny jak i zwykły . Dziś w nowych zegarach stało się to samo . Jechałem sobie spokojnie i zauważyłem , że od momentu gdy wyjechałem spod domu licznik stoi . Pragnę zaznaczyć iż wczoraj działał .
I teraz moje pytanie , gdzie szukać przyczyny takiego szybkiego nawalania liczników ?
Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam .
I teraz moje pytanie , gdzie szukać przyczyny takiego szybkiego nawalania liczników ?
Dziękuję za ewentualne odpowiedzi i pozdrawiam .
witam wszystkich.mam spory problem w mojej b4 z zegarem kilometrow,natomiast dobrze pokazuje predkosc a nie nakreca kilometrow,gdy (klepne)w deske rozdzielcza to zaskoczy i dziala do momentu gdy sie zatzymam lub wjade na jakas nierownosc.juz go rozbieralem bo myslalem ze jest tam cos luzne i nie laczy ale jest ok i trzyma sie mocno.moje drugie pytanie ;czy jest wogole mozliwosc kupic nowy zegar ,gdyz mam silnik swiezo po kapitalnym remoncie.jesli nie to prosze o pomysly jak naprawic stary zegar
Witam. Może nie w temacie ale chciałbym się dowiedzieć czy pasuje czujnik prędkośći (impulsometr) o symbolach 012 409 191 D do audi 80 b3, poniwarz z auta wyjąłem czujnik o numerach 012 409 191 C i nie mogę go nigdzie dostać. ten 012 409 191 D jest dostępny na alegro i stąd moje pytanie czy będzie pasował
87 tysiecy km ale nowy nie byl zębatka pomaranczowa od naliczania km jest z jakiegos dziwnego tworzywa moim zdaniem nie jest z tego samego robiona co reszta zebatek czyli twardego plastiku pomaranczowa wyglada jak by byla gumo-plastik,i to moze byc powód jej wykruszania sie.Leilong pisze:No okej kolego , zębatka . Zrozumiał bym to gdyby nie to , że ten licznik ma oryginalny przebieg 87 tysięcy . Stary miał 264 tysięcy i dodatkowo się dosłownie palił .
u mnie czasami przytrafilo sie ze nie naliczał km po stuknieciu ręką naliczał przez jakiśczas pomogła lutownica