[B4 2.0 ABT] licznik problem
ALe wtedy maja i tak czujnik+kontrolka jak sie przegrzewa, a tu cholera wie czy jak bedzie za gorąco to ta lapmka na gorze sie zapali, ale znając życie to pewnie i tak nie bo to z jednego czujnika hrhr i można zajeździc elegancki sinik ;|Adamekg pisze:Można normalnie jeździć. Wiele modeli samochodów nie ma fabrycznie takiego dodatku jak wskaźnik temp i jeżdżą <ok>
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Adamekg, ja tam nie widziałem jeszcze auta bez wskaźnika temp. no może jeszcze za mało ich miałem. Zawsze jest przynajmniej kontrolka która się zapala gdy auto się przegrzewa.
sebter, Ty masz pewnie metalowy króciec i czujniki wkręcane ile tych czujników masz, 2 :?: jeden u dołu drugi u góry, może nie tym się bawisz ?
sebter, Ty masz pewnie metalowy króciec i czujniki wkręcane ile tych czujników masz, 2 :?: jeden u dołu drugi u góry, może nie tym się bawisz ?
Wskaźnik temperatury a kontrolka temperatury to dwie różne sprawy. Tak np. Fiaty typu seicento, punto w zależności przede wszystkim od wyposażenia mają lub nie wskaźnik temperatury (czyli wskazówka wyskalowana od ok. 60 do 120* C) <ok>PieterB pisze:Adamekg, ja tam nie widziałem jeszcze auta bez wskaźnika temp. no może jeszcze za mało ich miałem. Zawsze jest przynajmniej kontrolka która się zapala gdy auto się przegrzewa.
U mnie jest dokładnie tak samo ...PieterB pisze:Jarewa, nie do końca chodź miałem 3 czujniki, ale u mnie w JN jeden czujnik odpowiadał za wskaźnik temp i kontrolkę
O proszę w Pm jest to samo
[url=http://images70.fotosik.pl/1019/907aa9cb81652f10m.jpg]Obrazek[/URL]
Mus to zrobić, jak coś mi w aucie nie działa jestem chory ... a tym bardziej tak ważna sprawa jak temperatura, prędkościomierz może nie działać, światła, ale nie temperatura ;D
No własnie kable wyglądają wszyskie pięknie, nic nie jest porwane, rozwalone, wiązki ładne fabryczne ;/ Licznik poeminilem i nic, a jesli wsadze czujnik zamiennik o tym samym numerze co orginal to po tym jak borygo troche sie nagrzeje to zaczyna migac na gorze ta kontrolka od temperatury ale wskaźnik ani na jednych ani na drugich zegarach nie idzie w gore ;|PieterB pisze:sebter, jeśli podmieniałeś już licznik i zmieniałeś czujnik to nic nie pozostaje tylko kabelkologia gdzieś przerwana tylko 2 na raz, hmm dziwne
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- szymon_xd2
- Forum Audi 80
A ja widzialem i widze codziennie opel zafira - ta nowsza wersja a wiecie jak dziwnie sie jezdzi jak nie widzisz temperatury silnika ? haha dziwne uczucie ...PieterB pisze:Adamekg, ja tam nie widziałem jeszcze auta bez wskaźnika temp. no może jeszcze za mało ich miałem. Zawsze jest przynajmniej kontrolka która się zapala gdy auto się przegrzewa.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
W VW New Beetle tym pierwszym też była kontrolka, gdy jest za zimny silnik to świeci na niebiesko gdy za gorąco na czerwono jeśli temperatura jest OK to nie świeci wcale.
Poza tym wskaźnik temperatury w nowszych samochodach też oszukuje kierowcę bo przy temperaturze 82-105°C pokazuje równo 90°C aby ludzie nie szturmowali serwisów gdy im temperatura zmieni się o pół kreski.
Poza tym wskaźnik temperatury w nowszych samochodach też oszukuje kierowcę bo przy temperaturze 82-105°C pokazuje równo 90°C aby ludzie nie szturmowali serwisów gdy im temperatura zmieni się o pół kreski.