[B3/B4]Licznik
[B2 1.6DT 83r]zegary
witam,mam problem z licznikiem km w mojej"babci"podczas jazdy prędkość pokazuje(nieraz nawet 140km/h <ok> ) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale nie kręci się licznik przebytych kilometrów zakupiłem na szrocie kompletną deske(2sztuki)i jest to samo wszystko działa oprócz licznika przejechanych km.Czy to już tak jest w tych modelach że się tak dzieje,nie jest to wielki problem,ale lubie jak wszystko działa,może ma ktoś jakieś sugestie jak to naprawić?
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
[B4 80 TDI] PROBLEM Z LICZNIKIEM POMOCY
Witam zakupilem dzis zegary z obrotomierzem do mojego tdi z anglika przemienilem licznik kilometrow i i okazalo sie ze nie dziala co moze byc przyczyna na poczatku jak wlaczylem swiatla to obrotomierz dzialal wiec jest sprawny ale teraz ali obrotomiesz ani pretkosciomierz ani nie wskazuje mi temperatury i stanu paliwa nie mowiac o czujnikach oleju swiecach i innych kontrolkach zaswiecajacych sie po przekreceniu kluczyka dziala tylko kontrolka poduszki kierunki kontrolka swiatel dlugichoraz elektroniczny zegark sprawdzalem bespieczniki pod maska sa wszystkie dobre co robic
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Troche poleciałeś od złej storny bo łatwiej, lepiej i bezpieczniej było zmienić sam obrotomierz tzn, przelutowac 6 pinów i przełozyc do starego licznika nowy angielski obrotek, polcem teraz zrobic taki manewr i spradzić czy bedzie działało bo coś mi sie zdaje ze usmazyłeś jakimś cudem licznik. W razie czego w dziale download jest foto story z opisme jak zmienic obrotomierz wszystko opisane krok po kroku.
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
mam nadzieje ze da sie jeszcze cos z niego zrobic kurcze te liczniki troszke kosztuja z obrotomierzem
ale co do usmazenia to mysle ze nie bo kontrolki od oleju temperatury itd sa na calkiem osobnej wtycce jak podlanczalem stara to rowniesz nie dziala mysle ze to jednak jakis bespiecznik schowany mam nadzieje jak ktos majakas propozycje podajcie
ale co do usmazenia to mysle ze nie bo kontrolki od oleju temperatury itd sa na calkiem osobnej wtycce jak podlanczalem stara to rowniesz nie dziala mysle ze to jednak jakis bespiecznik schowany mam nadzieje jak ktos majakas propozycje podajcie
- DINO AUDIb4
- Forum Audi 80
[b3 1.6d] Pytanie o licznik
Ma pytanie czy do mojego 1.6d [JK] podejdzie licznik z 1.9d, chodzi mi o to czy nie będzie sciemniał w kilometrach.