Hej, ogarniam poooowoli auto i choć nie jest źle to parę spraw ktoś przede mną popaprał.
Dotarłem do licznika, od samego początku wydawało mi się że skoro mam poduszki to coś powinno świecić bo zazwyczaj tak jest.
Rozebrałem licznik aby to obadać i nie ma w ogóle żarówki do airbag nie że wyjęta jest po prostu zalepiona takim org papierkiem. ?
2 sprawa to UN4 / VDO poczytałem trochę i niby mieszać tych firm się nie da bo są różnice itd. A u mnie jest UN4 cały licznik z szyba a obrotomierz VDO i jakoś to wszystko chodzi. Jednak chciałbym to zweryfikować i zrobić tak jak wyszło z fabryki i teraz nie wiem czy mam vdo kupić czy un4 wszystkie kostki się zgadzają nic nie jest pocięte. Da sie po vin lub kodach wyposażenia określić co tam pierwotnie było? Proszę o pomoc. Pozdro
[B4 coupe ABC] Licznik zagadka/pytanie
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Re: [B4 coupe ABC] Licznik zagadka/pytanie
Ad.1 jeśli masz rocznik 1993 lub 1994 to nie będzie kontrolki. Dopiero ostatni rocznik Coupe 8B ma kontrolkę poduszki.
Ad. 2 Po prawdzie bez znaczenia czy kupisz UN4 czy VDO. Oba będa pasować jednakże do V6 pakowali UN4. W Coupe V6 jedynie roczniki 1991 i 1992 mogą trafić się VDO. Ale, że masz poduchę to masz późniejsze wydanie więc na 99% siedział tam UN4.
Ad. 2 Po prawdzie bez znaczenia czy kupisz UN4 czy VDO. Oba będa pasować jednakże do V6 pakowali UN4. W Coupe V6 jedynie roczniki 1991 i 1992 mogą trafić się VDO. Ale, że masz poduchę to masz późniejsze wydanie więc na 99% siedział tam UN4.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
Kiedyś ktoś forum się chwalił że wsadził chyba obrotomierz z jednego typu licznika do drugiego.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Kontakt:
Jak rzeźbiłem ACBC do UN4 to wsadzałeś z VDO - obudowa UN4 ma inne odlewy i trzeba docinać a dwa, że płyta pcb z VDO ma nieco inny krztałt ale obrotek można posadzić wraz z plecami.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Arek
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.6 ABC
Dzięki za odpowiedzi, 94 - modelowo 95 wychodzi z vin. Postawiłem na VDO i wszystko świeci airbag też. Muszę to tylko odświeżyć z kurzu w środku i będzie jak trzeba.
Myślę że auto się nie obrazi jak będzie mieć vdo teraz
Narodziło się też kilka nowych pytań ale to chyba będzie nowy temat w innym dziale.
Myślę że auto się nie obrazi jak będzie mieć vdo teraz
Narodziło się też kilka nowych pytań ale to chyba będzie nowy temat w innym dziale.