[b4] manetka avant do spryskow lamp
[b4] manetka avant do spryskow lamp
witam montuje u siebie spryski dń lamp jako wlacznik chce uzyc manetki sprskow od avanta, czy wystarczy zamienic manetki czy potrzebny jest jakis dodatkowy przekaznik do tego . Czy potrzebuje wtedy przekaznika 275 . Czy moglby ktos mi opisac jak to podpiac od a do z . Jak ida i ktoredy poprowadzic kable od samej pompki do srodka jak wpiac sie w ta manetke . Znalazlem temat jak zmontowac sryski ale nic o podpieciu prosze o pomoc
Jeśli masz oryginalny przekaźnik to nie musisz zmieniać manetki, wtedy przy pociągnięciu manetki od spryskiwania szyby przekaźnik w odpowiedniej kolejności włącza daną pompkę (od lamp na 2-3 sec) Podłączenie ? wkładasz przekaźnik w gniazdo nr 4 od pinu oznaczonego jako P na przekaźniku puszczasz gruby przewód do plusa na pompkę, masę bierzesz z karoserii i to wszystko. Jeśli chcesz inaczej to musisz na stałe lub przez przekaźnik jakiś podać na pompkę stały plus i podłączyć wszystko pod jakiś włącznik. Ja osobiście zrobiłbym jakiś przekaźnik niż bezpośrednio przez włącznik w manetce aby go nie spalić pompka bierze dość dużo prądu oczywiście nie zapomnij o jakimś bezpieczniku po drodze.
Pozdro
Pozdro
wiem ze nie muszę ale zależy mi na tym żeby nie załączał się sprysk lamp za każdym razem jak włączam go na szybę dlatego chce wziasc zmontować manetkę od avanta i wykorzystać funkcje włączania spryskow na tylni szybę ,tak chce to zrobić czy wtedy potrzebuje tego przekaźnika 275 czy wystarczy ze podepnę pin w kostce od pająka kabel z + od pompki i będzie działać oczywiście z dodatkowym bezpiecznikiem na kablu .Jeśli tak to w ktore miejsce wpiąć ten kabel w tej kostce