[B3 2.3 20V 7A]Migająca kontrolka płynu chłodzącego.
-
- Forum Audi 80
[B3 2.3 20V 7A]Migająca kontrolka płynu chłodzącego.
Witam!!!Podczas jazdy zaczęła mi migać kontrolka płynu chłodzącego Zatrzymałem się i obejrzałem wszystko wkoło zbiorniczka ale wszystko wydawało się być ok.
Poziom płynu-max
Żadnych wycieków,
temperatura ok.
Pojechałem dalej z nadzieją że zgaśnie ale tak się nie stało :shock: Dojechałem do domu(70km) i piszę do Was o porady
Myślę że to czujnik się zawiesił lub nawalił ale nie wiem.Dodam że przejechałem z migającą kontrolką te 70km. i temp.Była ok.Chciałem odpiąć czujnik aje kręcił się w kółko i po ciemku nie widziałem jak więc jutro spróbuję. Pozdrawiam i Wesołych Świąt :!: :!: :!: <mikolaj>
Poziom płynu-max
Żadnych wycieków,
temperatura ok.
Pojechałem dalej z nadzieją że zgaśnie ale tak się nie stało :shock: Dojechałem do domu(70km) i piszę do Was o porady
Myślę że to czujnik się zawiesił lub nawalił ale nie wiem.Dodam że przejechałem z migającą kontrolką te 70km. i temp.Była ok.Chciałem odpiąć czujnik aje kręcił się w kółko i po ciemku nie widziałem jak więc jutro spróbuję. Pozdrawiam i Wesołych Świąt :!: :!: :!: <mikolaj>
Ostatnio zmieniony 29 gru 2008, 00:25 przez janek1coupe, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Mam wersję bez komp.pokładowego a gniazdo jakie mam to jest starego typu i nie ma nikt (w mojej mieścinie)takiego wejścia do podłączenia pod kompa i kumpel mówił że można tym gniazdem sprawdzić tylko wtryski. :-xwujo1
Zagrzeję go jutro i sprawdzę ten wentylator bo podczas mojej jazdy temp.nie przekroczyła 70 stopnipasiak
może to czujnik :-| oby :!:
Pozdrawiam :!: :!: :!: :!:
wcale nie prawda możesz kupić przejściówkę za 30 zł na allegro i mój wujek taką ma i normalnie wszystko sprawdzał centralny itp.janek1coupe pisze:Mam wersję bez komp.pokładowego a gniazdo jakie mam to jest starego typu i nie ma nikt (w mojej mieścinie)takiego wejścia do podłączenia pod kompa i kumpel mówił że można tym gniazdem sprawdzić tylko wtryski. :-x
prosze
http://moto.allegro.pl/item506767262_ad ... mocja.html
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dzięki.Kurcze szkoda że muszę tyle kilometrów weekend zrobić a nie wiem co jest mojej niuniwujo1 pisze:wujo1
Nie chciałbym żeby coś poważnego się stało :cry:
[ Dodano: 2008-12-26, 20:28 ]
Jutro jak tylko wstanę to polecę sprawdzić ten czujnik i go odepnę.pasiak
Dzięki koledzy i miłego weekendu Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku
-
- Forum Audi 80
ja słyszałem że jest na stałe zamontowany w zbiorniczku,ale obym się mylił bo audi to nie koreański złom gdzie zepsuje się pierdoła a wymienić trzeba cały element :mrgreen:malika74
polecę ją zapsikać i sprawdzę też czujnik na silniku(jak go znajdę bo ciasno jest w 2.3 20V)chips
.
możesz mi wrzucić fotki tych gniazd :?: :?: chodzi mi o kolory czy ma biały czy kremowywujo1
[ Dodano: 2008-12-27, 13:03 ]
Koledzy powiedzcie mi gdzie się odpina ten czujnik spod zbiorniczka Jest coś od spodu ale kręci się w kółko i nic.Kabel jest krótki i wchodzi tak jakby do wiązki(a dalej nie wiem gdzie biegnie)Może odpina się go gdzieś indziej ale tam jest tyle wtyczek że...Nie wiem też gdzie może być czujnik temp.na silniku.Może wie ktoś gdzie są te wtyczki w 2.3 20V :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: