[80 B4 AAZ]Nie działa podświetlenie zegrów
[80 B4 AAZ]Nie działa podświetlenie zegrów
Witam nie działa mi podświetlenie zegarów . Nie wiem za co się zabrać bezpieczniki dobre.
Proszę o pomoc
Kolego nazywaj tematy zgodnie z regulaminem.
Proszę o pomoc
Kolego nazywaj tematy zgodnie z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2008, 14:11 przez wojtekkk, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam ten sam problem - sprawdzalem wszystko z przewodami wychodzacymi od bezpiecznika nr 14 włacznie i ... okazalo sie ze wszystko jest w porzadku z tym ze nadal nie mam podswietlenia wskaznikow , schowka i talbicy rej.
Mam ostatni pomysl,ale dopiero sie za to zabieram, mianowicie przyczyny szukal bede przy wlaczniku swiatel (przy kolumnie kier.),gdyz,wg mnie, to jedyny punkt, ktory otwiera i zamyka obwod podswietlenia. To jedyne , co przychodzi mi do glowy.
P.s. Jezeli pojdziesz za moja rada i sprawdzisz to przede mna,to bede wdzieczny za podzielenie sie 'doswiadczeniem'
Powodzenia
Pozdrawiam
Mam ostatni pomysl,ale dopiero sie za to zabieram, mianowicie przyczyny szukal bede przy wlaczniku swiatel (przy kolumnie kier.),gdyz,wg mnie, to jedyny punkt, ktory otwiera i zamyka obwod podswietlenia. To jedyne , co przychodzi mi do glowy.
P.s. Jezeli pojdziesz za moja rada i sprawdzisz to przede mna,to bede wdzieczny za podzielenie sie 'doswiadczeniem'
Powodzenia
Pozdrawiam
Jest bardzo możliwe, że może być to wina przełącznika zespolonego. Sam miałem problem podobny, mianowicie podświetlanie zegarów włączało się tylko przy światłach drogowych i mijania, a na pozycyjnych nie. Po zmianie przełącznika (mam 2 - wożę jeden na wszelki wypadek w bagażniku ) podświetlanie powróciło również przy światłach pozycyjnych.
Jakiś czas temu umieściłem fotostory jak rozebrać i złożyć przełącznik, także do roboty i dajcie znać czy to coś pomogło. Ewentualnie wojtekkk jeżeli jesteś z Warszawy, to daj znać. Możemy sprawdzić z moim przełącznikiem u Ciebie i jak się okaże, że to jest tego wina, to na miejscu spróbujemy go naprawić.
Jakiś czas temu umieściłem fotostory jak rozebrać i złożyć przełącznik, także do roboty i dajcie znać czy to coś pomogło. Ewentualnie wojtekkk jeżeli jesteś z Warszawy, to daj znać. Możemy sprawdzić z moim przełącznikiem u Ciebie i jak się okaże, że to jest tego wina, to na miejscu spróbujemy go naprawić.
-
- Forum Audi 80
Witam
dołączam się do postu, ponieważ też mam problem z podświetleniem zegarów. Nie świeci mi się podświetlenie prędkościomierza i temperatury (cała lewa strona). Sprawdzałem żaróweczki, są dobre. Konsola środkowa i schowek świeci. W podświetleniu tablicy nie działa jedna żarówka, choć pewnie nie ma to znaczenia, może sie przepaliła. Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam
dołączam się do postu, ponieważ też mam problem z podświetleniem zegarów. Nie świeci mi się podświetlenie prędkościomierza i temperatury (cała lewa strona). Sprawdzałem żaróweczki, są dobre. Konsola środkowa i schowek świeci. W podświetleniu tablicy nie działa jedna żarówka, choć pewnie nie ma to znaczenia, może sie przepaliła. Czy ktoś z Was jest w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam