[B4 TDI]nie działa zegarek cyfrowy i kontrolka oleju
[B4 TDI]nie działa zegarek cyfrowy i kontrolka oleju
Witam, zmieniłem licznik na ten z obrotomierzem ponieważ stary był z zegarkiem i na dodatek w nim działało tylko: temperatura silnika, poziom paliwa, kontrolka od długich świateł i od kierunkowskazów. Na nowym po włączeniu zapłonu nie pojawia się kontrolka od ciśnienia oleju lecz zapalają się świece żarowe, ładowanie i ABS i także nie działa zegarek cyfrowy a w Audi z której go wyciągnąłem wszystko działało poprawnie.
Może ktoś miał podobny przypadek i wie jak to rozwiązać? Pozdrawiam
Może ktoś miał podobny przypadek i wie jak to rozwiązać? Pozdrawiam
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
właśnie czytałem te tematy i wszędzie jest wina w liczniku, a mój działał w audi z której wyciągnąłem ale jeszcze sprawdzę te kostkiSzara80tkaTdi pisze:brak masy, lub nie dokonca wlozone wtyczki przy licznikupol forum jest z takimi sprawamiMaciek_B4 pisze:Może ktoś miał podobny przypadek
[ Dodano: 2013-09-15, 20:20 ]
właśnie sprawdziłem wszystkie kostki, docisnąłem je i dalej jest to samo :evil: czy jest jakiś bezpiecznik lub przekaźnik odpowiadającego tylko za zegarek?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
a co to za roznica? przeciez od strony elektrycznej wszystkie sa takie sameRadzio1 pisze:Oba liczniki są tego samego producenta?
Maciek_B4, wystarczy jabys zobaczyl w schematach,
zolta kostka, pin 19, kabel czer-nieb, idzie to z bezp 4, mozesz tez sprawdzic czy masz przejscie miedzy tym kabelkiem a bezp 4