Witam!
Przeczytałem wiele tematów na forum o niedziałających wycieraczkach, bądź działających tylko "trochę" i postanowiłem naprawić swoje, które działają tylko na trzecim biegu i dodatkowo zatrzymują się tam, gdzie chcą.
Kupiłem na szrocie pająka, wymieniłem też przekaźnik i dalej to samo;/
Co jeszcze może być przyczyną?
PS. Sprzedam pająka do Audi B4 Sedan
[b4 all] nie pająk, nie przekaźnik, więc co?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
za to odpowiedzialne jest kolko w silniczku, na nim sa sciezki i dzieki temu wycieraczki sie zatrzymaja zawsze wtym samym miejsculysyxxx5 pisze:zatrzymują się tam, gdzie chcą
zanim sie wezmiesz za badanie kolka, to podnies wycieraczki i wtedy sprawdz jak to wszystko dziala, bez obciazenia, czesto sa oski zatarte, lub rdza w nich siedzi, wystarczy przesmarowac, SMAREM, (nie wd40, po tym bedziesz mial tylko klopoty)
np umnie juz ledwo to dyszalo, wyjalem mechanizm nasmarowalem i jak nowki do dzisiaj
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
oczywiscei ze nie :->lysyxxx5 pisze:to czy możemy mieć pewność, że problem tkwi w silniczku?
przeciez rownie dobrze mozesz miec przerwany przewod, zasniedziale łączki itp
ale skoro piszesz
to pierwsza sprawa kolko silniczka. rozbierz go i zobacz moze wystarczy tylko oczyscic lub blaszki na kolku dogiaclysyxxx5 pisze:dodatkowo zatrzymują się tam, gdzie chcą
Kupiłem dziś na szrocie silniczek. Wyjmowany i sprawdzany przy mnie. Tam działał idealnie, u mnie działa nadal tylko trzeci bieg, ale dobra informacja jest taka, że chociaż po naciśnięciu wajchy w dół wycieraczki załączają się i wracają na swoje miejsce. Na trzecim biegu również wycieraczki wracają na swoje miejsce. Pierwszy i drugi bieg nadal nie działają;/
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80