[B4] nie podswietla zegarka
- siwusek216
- Forum Audi 80
[B4] nie podswietla zegarka
witam ma problem z podswietleniem zegarka myslalem ze to wina zarowki zmienilem ja i zonk nadal nie swieci!! co moze byc przyczyna?? zegary z AC
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
a gdzie można nabyć takie żarówki ? i ile $ kosztują? i jak sie fachowo nazywają ?
edit :
Sorki nie pomyślałem żeby poszukać nawet :roll: idiot ze mnie dzięki za odp.
edit :
Sorki nie pomyślałem żeby poszukać nawet :roll: idiot ze mnie dzięki za odp.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2007, 10:39 przez Skuciok, łącznie zmieniany 1 raz.
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
nie popsujesz nic.. nie boj sie
musisz po kolei rozkrecac i wyjmowac kolejne elementy... AC pierwsze musisz wyjąc i potencjometr od podswietlania jest na kluczyk 5,5 mm
wyjmiesz go i AC to bedziesz miec na wierzchu płytke odkrtą i ją wyjmujesz do gory i masz w rękach .. sprawdz wszystkie sciezki itd jak mowi Cobretti
musisz po kolei rozkrecac i wyjmowac kolejne elementy... AC pierwsze musisz wyjąc i potencjometr od podswietlania jest na kluczyk 5,5 mm
wyjmiesz go i AC to bedziesz miec na wierzchu płytke odkrtą i ją wyjmujesz do gory i masz w rękach .. sprawdz wszystkie sciezki itd jak mowi Cobretti
http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,49/ tutaj masz instrukcję montażu obrotomierza - opisane jest dokładnie jak rozebrać zegary (z tym że Ty masz AC, czyli będzie o 1 śrubkę więcej niż w przypadku MC )
- siwusek216
- Forum Audi 80
Witam wszystkich....pozwolicie,że odświeżę temat bo mam podobny problem....tylko że u mnie nic nie dało rozbieranie czyszczenie ścieżek pinów itd...zegar raz działa innym razem nie,zauważyłem tylko taką zależność....:jak jest kilka dni ładnej pogody,suchej i słonecznej to zegar działa,jak zaczyna padać albo dopiero zbliża się taka pogoda to wszystko znika...no z przykrością stwierdzam,że nie mogę sobie z tym poradzić...
Możliwe, że dają o sobie znać zimne lutyjanuszbin pisze:Witam wszystkich....pozwolicie,że odświeżę temat bo mam podobny problem....tylko że u mnie nic nie dało rozbieranie czyszczenie ścieżek pinów itd...zegar raz działa innym razem nie,zauważyłem tylko taką zależność....:jak jest kilka dni ładnej pogody,suchej i słonecznej to zegar działa,jak zaczyna padać albo dopiero zbliża się taka pogoda to wszystko znika...no z przykrością stwierdzam,że nie mogę sobie z tym poradzić...
Witam wszystkich,
Ja mam bardzo podobny problem z zegarkiem, od wczoraj mi nie działa. Dziwne jest to że się podświetla ale nie ma pokazanej godziny. Jest tylko podświetlony prostokąt.
Prócz rozbierania deski jest jakaś inna możliwość by to sprawdzić a najlepiej naprawić?
np: jakieś bezpieczniki może?
pozdrawiam
Ja mam bardzo podobny problem z zegarkiem, od wczoraj mi nie działa. Dziwne jest to że się podświetla ale nie ma pokazanej godziny. Jest tylko podświetlony prostokąt.
Prócz rozbierania deski jest jakaś inna możliwość by to sprawdzić a najlepiej naprawić?
np: jakieś bezpieczniki może?
pozdrawiam