[80 b4 2.0 ABT] niebieska wtyczka licznika
[80 b4 2.0 ABT] niebieska wtyczka licznika
witam kolegów przy wiązce od licznika z niebieską wtyczka zamiast wchodzić zamiast wchodzić w kostke sa lużne dwa kable wygląda to tak jakby ktoś je wyciagnał i coś do nich przylutował , od czego to może być . dodam że jest poduszka , ale w liczniku jest zaklejone okienko w to mejsce i nic sie nie świeci i tak samo jest z abs-em
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
sprawdziłem ponownie i w tej niebieskiej wtyczce jest 8 kabli i dwa poza nią o kolorach białożółtym i niebieskoczarnym , wynika z tego że po podaniu prądu stałego z aku do kabelka niebieskoczarnego następuje włączenie się zapłonu ( jakbym przekręcił kluczykiem ) A jak próbowałem w inny sposób podłączając kontrolkę do tych kabli to zapala się po włączeniu zapłonu .
Wrzuciłem Ci zdjęcie na którym masz opisane kolory kabli i to właśnie te o których piszesz.ircio pisze:dwa poza nią o kolorach białożółtym i niebieskoczarnym
To są na 100% kable od kontrolki poduszki. Często handlarze tak robią że odcinają kontrolkę jak auto miało dzwona i nie wymieniają zapłonnika, bo niestety działa on tylko raz.
Miałeś racje kolegokubik pisze:ircio, zabierasz się do tego ze złej strony.
Najpierw podłącz tą kontrolkę i sprawdź błąd Vagiem. Nie jest powiedziane że wystarczy skasować błąd i wszystko będzie grało. Vag wyświetli Ci w czym jest problem.
podłączyłem te kabelki do kontrolki i dałem naprawic sensor i wtedy kontrolka się paliła ale gasła po dłuższej pracy silnika . Po podłączeniu do vaga został usunięty bład i jest teraz ok.Widocznie po pierwszej kolizji ktos obcioł kable by sie nie palił airbag, a po drugiej słuczce poducha nie wywaliła