[B4 2.0 b+g ABT] obrotomierz
[B4 2.0 b+g ABT] obrotomierz
witam.mam taki mały problem z zegarem obrotomierza.np przy 40km/h na trzecim biegu pokazuje od 1500 do 1800 obrotów.a przy prędkosci 160km/h pokazuje nie całe 3000 obrotow.a było dobrze jak kupiłem.jaka może być przyczyna ??? obroty silnik ma ok tylko wskaznik dziwnie pokazuje.dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Miejsce na fotki jest w innym dziale, a fotka do podpisu ma mieć odpowiednie wymiary (regulamin).
Miejsce na fotki jest w innym dziale, a fotka do podpisu ma mieć odpowiednie wymiary (regulamin).
Ostatnio zmieniony 25 paź 2007, 21:01 przez jaro78k, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Obrotomierz
Przyczyn moze byc wiele, ale stawiam na wskaznik, musi byc zapieczony przy wskazowce lub ma przeciagnieta sprezyne, dlatego zaniza obroty. Sprobuj wyciagnac go i zobaczyc czy ruch wskazowki jest plynny. Mozesz sprawdzic tez czy nie ma zimnych lutów, ale w takich sytuacjach mialby raczej prace skokami. Jak chcesz to mam taki cyferek. Za 40 złotych mogę pogonić go.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
witam!!tylko rzecz w tym ze rozkrecalem licznik, i probowalem "operacje" z zimnymi lutami, lecz bez skutku.........a moze w tym zbiorze roznych przekaźnikow, ktorys z nich moze odpowiada za prace licznika lub obrotomierza??
ODP. do P.S: Wlasnie ten Grabowiec w zamojskim, sasiednia prawie miejscowosc z Wojslawicami...
pozdro i dzieki.....czekam na odpowiedz
ODP. do P.S: Wlasnie ten Grabowiec w zamojskim, sasiednia prawie miejscowosc z Wojslawicami...
pozdro i dzieki.....czekam na odpowiedz