Może to pytanie retoryczne, ale udało mi się znaleźć na nie odpowiedzi w istniejących tematach.
Pytanie ogólne:
Czy zegary z b3 i z b4 czymś się różnią ? Czy obrotomierz z b3 będzie pasować do b4 ?
Pytanie szczegółowe:
Czy obrotomierz z B3 benzyny będzie można bez problemów zamontować w zegarach w B4 TDi :?: Pomijając oczywistą konieczność dorobienia pinów i żaróweczki?
Chcę się upewnić przed zakupem <ok>
[B4 1z] Obrotomierz z B3 do B4
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Dzięki za odpowiedzi, teraz wiem dokładnie na czym stoję
[ Dodano: 2013-04-20, 13:27 ]
Przymierzam się do wymiany BigBena na obrotomierz. Napotkałem jednak problem próbując kupić gniazda na PINy w sklepie elektronicznym okazało się, że nie ma takich gniazd dedykowanych do wlutowania w płytę
Czy to są jakieś specjalne gniazda do umieszczania w płytce ?
Czy to może zwykłe gniazda zaciskowe na kable, do wtyczek które trzeba przyciąć przed włożeniem do płyty?
Trafiłem w jednej instrukcji na określenie 'Piny ISO'.
Czy to będzie coś takiego ?
Link 1
Link 2
Czy trzeba to jakoś przyciąć przed włożeniem w płytę licznika?
Czy ktoś mógłby mnie oświecić w tej kwestii, bo nie udało mi się znaleźć konkretnego opisu jakie piny/gniazda kupić.
[ Dodano: 2013-04-20, 13:27 ]
Przymierzam się do wymiany BigBena na obrotomierz. Napotkałem jednak problem próbując kupić gniazda na PINy w sklepie elektronicznym okazało się, że nie ma takich gniazd dedykowanych do wlutowania w płytę
Czy to są jakieś specjalne gniazda do umieszczania w płytce ?
Czy to może zwykłe gniazda zaciskowe na kable, do wtyczek które trzeba przyciąć przed włożeniem do płyty?
Trafiłem w jednej instrukcji na określenie 'Piny ISO'.
Czy to będzie coś takiego ?
Link 1
Link 2
Czy trzeba to jakoś przyciąć przed włożeniem w płytę licznika?
Czy ktoś mógłby mnie oświecić w tej kwestii, bo nie udało mi się znaleźć konkretnego opisu jakie piny/gniazda kupić.