Mam te zegary i mam brak rezerwy
komputer nie pokazuje na jaki dystans mam paliwa bo jest go tak mało, a ikony rezerwy brak
Wczoraj zalałem 61l do pełna, ale ikony rezerwy nie było
Ktoś wie czego może być wina ?
[B4 2.0 ABK] Pełen autochek brak rezerwy
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Rozkalibrowany pływak.
Żeby kontrolka zadziałała musi być na lini sensora pływaka około 9V czyli biorąc pod uwagę stabilizator 10V spadek max 1V
Choć z drugiej strony nie można wykluczyć stabilizatora nie tyle co uszkodzony co może przez słaby kontakt spada napięcie z 10V na niższe. Ale wtedy byś miał problemy z wskazywaniem temperatury silnika jak i ilośi paliwa.
Odepnij wtyczkę od zbiornika i zmierz napięcie. Jak ma 10V to wina jednak kalibracji pływaka.
Żeby kontrolka zadziałała musi być na lini sensora pływaka około 9V czyli biorąc pod uwagę stabilizator 10V spadek max 1V
Choć z drugiej strony nie można wykluczyć stabilizatora nie tyle co uszkodzony co może przez słaby kontakt spada napięcie z 10V na niższe. Ale wtedy byś miał problemy z wskazywaniem temperatury silnika jak i ilośi paliwa.
Odepnij wtyczkę od zbiornika i zmierz napięcie. Jak ma 10V to wina jednak kalibracji pływaka.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2019, 22:10 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jak wyjdzie że masz 10V to musisz przywrucić orginalny kształt pręcika od pływaka, ale wiem że to jest nie do zrobienia bo nie wiesz jaki był;) wiec tylko metoda prób i błędów że po założeniu pompki w gnieżdzie zbiornika kiedy brak paliwa potencjometr musi być na max minimum do ogranicznika.
po tym wszystko do poprawki BC i wskaźnik.
po tym wszystko do poprawki BC i wskaźnik.