Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.6td SB] Podświetlenie zegarów działa i nie działa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zielony161
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.6td SB] Podświetlenie zegarów działa i nie działa

Post autor: Zielony161 » 18 gru 2012, 03:07

Witam wszystkich.
To mój pierwszy post więc mogę być w złym miejscu bo jakoś nie mogę się tu jeszcze połapać :p to moje pierwsze wogóle forum.

Otóż mój problem polega na tym że podświetlenie mojego licznika raz działa a raz nie, poprostu. Dodam że wskaźnik paliwa i prędkościomierz działają nawet gdy światła brak. Najczęściej jeszcze gdy już działa podświetlenie to pali się lewy kierunek. Nie wiem czy to ma coś wspólnego (wątpię ale mogę się mylić) ale kabel od świec mam w kiepskim stanie i czasami mi nie grzeje ich ale jak "podociskam, powyginam" ten kabel to grzeje. Podświetlenie nie jest zależne temu ponieważ czy ja tam ruszam tym kablem czy nie to i tak świeci jak mu się podoba.
Miał ktoś taki przypadek albo chociaż podobny ? Może ktoś wie od czego to może być ?

P.S Ten kabel naprawie jutro bo dzisiaj jakoś czasu nie było a chce zrobić go na spokojnie, powoli ale porządnie.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2012, 23:18 przez Zielony161, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
andi77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: andi77 » 18 gru 2012, 06:24

Zielony161, ,,Pająk" potrafi płatać takie figle. Podejrzewam, że przyczyna nie tkwi w samym liczniku i jest on sprawny.

Awatar użytkownika
Zielony161
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zielony161 » 18 gru 2012, 09:40

andi77. Kurcze że nie pomyślałem o tym :o tym bardziej że długie światła mam już na krótko bo też raz działały a raz nie i później wcale. Nie pomyślałem o tym bo to było dawno. Teraz tą dźwignię mi wirus złapał. Tylko zastanawia mnie jakby to najszybciej sprawdzić żeby mieć pewność że to pająk ? Może też chwilowo na krótko ? Ma ktoś jakiś pomysł ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl