Witam
Mam pewien problem, mianowicie; miałem kilka razy tak, że w jednej chwili gasiło mi się podświetlenie zegarów i radio.Po tych zdarzeniach od razu zaglądałem w bezpieczniki, okazywało się że rzeczywiście zazwyczaj był spalony bezpiecznik NR 14. Wczoraj historia się powtórzyła kilka razy, za każdym razem wymieniałem ten bezpiecznik, wszystko działało (chwilę), ale ostatnim razem jak wymieniłem ten bezpiecznik już działać nie zaczęło.
Dodam że radio zapala się wraz z włączeniem świateł pozycyjnych wraz z podświetleniem zegarów.
Z góry dzięki za pomoc
[ B4 1.9 AAZ ] Podświetlenie zegarów/radio
[ B4 1.9 AAZ ] Podświetlenie zegarów/radio
Ostatnio zmieniony 30 maja 2016, 20:38 przez 14Piter88, łącznie zmieniany 1 raz.
Czytałem coś na temat wiązki tylnej klapy ale nie rozumiem zbytnio o co się rozchodzi, byłbym wdzięczny jak byś powiedział co pod tym rozumiesz, bo z elektryki jestem strasznie słaby, nie wiem co do czego. Podświetlenia schowka chyba nie mam od samego początku użytkowania.
Radio chyba musi być na tej samej wiązce, bo jak poszedł bezpiecznik NR14 to razem z radiem.
Radio chyba musi być na tej samej wiązce, bo jak poszedł bezpiecznik NR14 to razem z radiem.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to nie wiem po co zadajesz takie pytania - może lepiej udaj się do elektryka14Piter88 pisze:Czytałem coś na temat wiązki tylnej klapy ale nie rozumiem zbytnio o co się rozchodzi, byłbym wdzięczny jak byś powiedział co pod tym rozumiesz, bo z elektryki jestem strasznie słaby, nie wiem co do czego.
A co do wiązki to zwykle bardzo łatwo zobaczyć przełamana kable które zwykle robią zwarcie do karoserii i wywala bezpiecznik ot co. I trzeba je polutować.
A kabelek od podświetlenia też często potrafi zrobić zwarcie a może i samo radio, no trzeba poszukać.