[B4/ABT] Popsuty licznik
-
- Forum Audi 80
[B4/ABT] Popsuty licznik
mam taka sprawe nie chodzi mi prendkościomierz w audi 80 b4 2.0 90km ani nie liczy kilometrów ani nie pokazuje prędkości. licznik jest sprawny ponieważ sprawdzałem go u kolegi i normalnie chodziło wszystko wiec myslałem ze to czujnik. kupiłem nowy czujnik i dalej nie chodzi czy mógłby mi ktoś jeszcze doradzic co mógłbym zrobic bo przypuszczam ze może to być kabel gdzieś przerwany ale nie wiem za bardzo jak to sprawdzic bo nie wiem jak ida te kable od czujnika do licznika czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak to zrobic?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 16:45 przez michal5604, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
musialbys zerknac w temat "schematy elektryczne" tam sa schematy audi, znajdziesz licznik, i kolory kabli, nastepnie, jak juz bedziesz wiedzial jakie kolory i ktore to wtyczki, na zdjetym liczniku wepnij wte kostke i kable, podlacz omomierz na "przejscie",
dla ulatwienia sprawy mozesz podniesc na lewarku auto, lewa strone, tak aby kolo bylo luzne, mozesz sobie recznie zakrecic kolem lub silnikiem, jezeli twe auto niema EDS-u to ci nieodjedzie
ztego co pamietam, na jeden obrot kola, powinien ci cztery razy zareagowac omomierz
jesli kable zostana sprawdzone, to zostaje ci sprawdzenie wszelakich mas, oraz zimnych lutow w liczniku, to ze do kolegi wkladales o niczym juz nie przesadza, moze byc tak, ze w momencie przelozenia luty sie zlaczyly a dalej, gdy wkladales do siebie znow sie rozlaczyly
dla ulatwienia sprawy mozesz podniesc na lewarku auto, lewa strone, tak aby kolo bylo luzne, mozesz sobie recznie zakrecic kolem lub silnikiem, jezeli twe auto niema EDS-u to ci nieodjedzie
ztego co pamietam, na jeden obrot kola, powinien ci cztery razy zareagowac omomierz
jesli kable zostana sprawdzone, to zostaje ci sprawdzenie wszelakich mas, oraz zimnych lutow w liczniku, to ze do kolegi wkladales o niczym juz nie przesadza, moze byc tak, ze w momencie przelozenia luty sie zlaczyly a dalej, gdy wkladales do siebie znow sie rozlaczyly
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
jest na ostatniej piatej stronie tegoz tematu drugi post od gory
jest tam w jednym pliku zbior tychze schematow, oczywiscie trzeba sie wysilic i to przejrzec, tu na zdjeciu masz fragment licznika i czujnik predkosci, tu na schemacie jest trzypinowy, a np u siebie mam dwupinowy, zapewne to dla roznych wersji byly inne
jest tam w jednym pliku zbior tychze schematow, oczywiscie trzeba sie wysilic i to przejrzec, tu na zdjeciu masz fragment licznika i czujnik predkosci, tu na schemacie jest trzypinowy, a np u siebie mam dwupinowy, zapewne to dla roznych wersji byly inne
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam.
Żeby nie zakładać nowego tematu, podepnę się tutaj.
Nie działa mi obrotomierz i A/C, B/C gaśnie i zapala się, ale raz coś pokaże a raz nie. KM mi nalicza, wskaźnik temp działa, paliwa działał, ale ost jak spr to już leżał. Prędkość też mi pokazywał. Podświetlanie też działa. Przestało mi działać też domykanie szyb. Mruga też obudowa od diff-a. Odebrałem dzisiaj autko od mechanika. Rano podobno wszystko działało, ale jak odebrałem, to już nie. Była robiona uszczelka pod głowicą i chłodnice wymieniane. Co mogli spitolić?
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam.
Żeby nie zakładać nowego tematu, podepnę się tutaj.
Nie działa mi obrotomierz i A/C, B/C gaśnie i zapala się, ale raz coś pokaże a raz nie. KM mi nalicza, wskaźnik temp działa, paliwa działał, ale ost jak spr to już leżał. Prędkość też mi pokazywał. Podświetlanie też działa. Przestało mi działać też domykanie szyb. Mruga też obudowa od diff-a. Odebrałem dzisiaj autko od mechanika. Rano podobno wszystko działało, ale jak odebrałem, to już nie. Była robiona uszczelka pod głowicą i chłodnice wymieniane. Co mogli spitolić?
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80