[80 b4 abk] Prędkościomierz - Bardzo dziwne
[80 b4 abk] Prędkościomierz - Bardzo dziwne
Mam taki mały problem z prędkościomierzem, mianowicie kiedy jadę z włączonymi światłami prędkościomierz oraz licznik kilometrów nie działają natomiast kiedy wyłączę światła to kilometry zaczyna nabijać a prędkościomierz faluje. Spotkał się ktoś kiedyś z takim zjawiskiem ? Jaka może to być przyczyna ? Dodam tylko że licznik został przelutowany więc wykluczam zimne luty.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
jedno z drugim niema nic wspolnego :->sagem pisze:zwarcie, ja bym proponował raz jeszcze sprawdzić zimne luty
zimny lut, to brak polaczenia a
zwarcie to polaczenie dwoch kabli sciezek drukowanych ktore nie powinny sie spotkac
peknieta sciezka na plytce, brak minusa lub plusa w jednej ze wtyczek, albo nie sa do konca wsuniete
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Może nie jasno napisałem, ale miało być zwarcie albo zimny lut, a do tego posłużył przecinek. Może coś zwierać i wariować prędkościomierz, bo tak miałem u siebie w liczniku, na dołkach się ocierały kable. Coś na pewno nie łączy lub robi się jakies mini zwarcieSzara80tkaTdi pisze:jedno z drugim niema nic wspolnego :->
-
- Forum Audi 80
Szara80tkaTdi, śmiem twierdzić inaczej. czemu, już podaję. spotkałem się z czymś takim, że w zegarach nie działała strona z prędkościomierzem i km. mimo że w zbiorniku paliwo było, co jakiś czas wskaźnik paliwa chylił się ku upadłości i wyskakiwał na zegarach żebrak wraz z dźwiękiem. Po usunięciu przyczyny żebrak uciekł w niepamięć do czasu gdy rzeczywiście miał swój czas. dodam że nie chodzi o AUDI <ok>Szara80tkaTdi pisze: sagem napisał/a:
zwarcie, ja bym proponował raz jeszcze sprawdzić zimne luty
jedno z drugim niema nic wspolnego :->