[B3 2.3 20V 7A] Prędkościomierz zawyża.
-
- Forum Audi 80
[B3 2.3 20V 7A] Prędkościomierz zawyża.
Witam koledzy!!!Ostatnio nawalił mi licznik przebiegu kilometrów ale prędkościomierz działał dalej prawidłowo.Dorwałem licznik z innej B3 z silnikiem 2.0 i wymieniłem płytkę z silniczkiem odpowiedzialną za przebieg i kilometry znowu pokazywały.Ale przypadkiem spostrzegłem się że wskazania prędkościomierza są błędne :shock: mianowicie przy 40km/h zawyża o ok 10km/h i tak im większa prędkość tym więcej zawyża np. przy 100km/h zawyża o 20km/h.w moim seryjnie były zakładane opony 15(mam coupe 2.3 20V) a w dawcy pewnie 14.czy to może być przyczyną błędnych wskazań prędkości.Muszę szukać licznika z mojego modalu czy przyczyna jest inni :?: Myślałem że licznik to licznik.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
mi też oszukuje o 10km ale jest to wartość stała a wiem to z klimatronika
Jeśli u ciebie z wzrostem predkości jest coraz gorzej to znaczy że coś napewno jest nie tak i zmiana opon nic nie pomoże.
Skomplikowanym zabiegiem byłoby przeszczepianie samego zurzytego elementu jakim napewno jest zębatka z nowego licznika odpowiedzialnego za nabijanie km.W takim wypadku prędkościomierz pozostałby ten stary więc raczej przkłamania by nie było.
Watro się nad tym zastanowić <ok>
Jeśli u ciebie z wzrostem predkości jest coraz gorzej to znaczy że coś napewno jest nie tak i zmiana opon nic nie pomoże.
Skomplikowanym zabiegiem byłoby przeszczepianie samego zurzytego elementu jakim napewno jest zębatka z nowego licznika odpowiedzialnego za nabijanie km.W takim wypadku prędkościomierz pozostałby ten stary więc raczej przkłamania by nie było.
Watro się nad tym zastanowić <ok>