Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT LPG] Problem z licznikiem

ODPOWIEDZ
covalsky
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT LPG] Problem z licznikiem

Post autor: covalsky » 08 paź 2011, 21:07

Witam. Mam problem ze wskaźnikiem temperatury. Mianowicie zaczęło się wszystko jakieś parę miesięcy temu - wskaźnik pokazywał parę stopni za mało, więc wykalibrowałem go tą plastikową śrubką co jest z tyłu i było ok. Ostatnio były z nim problemy przez parę dni wskazówka dochodziła może do 70 stopni tylko i opadała na 0, znów się podnosiła i wkońcu opadła i nie dyga...
Czytałem wiele tematów na forum, czyściłem styki itp. i nic. Wskaźnik paliwa raczej pokazuje dobrze.
Dziś grzebałem się przy tym. wykręciłem wskaźnik i sprawdzilem napięcie na stykach - nieco ponad 10V, przy podłączonym wskaźniku i grzejącym się silniku nie wchodziło nawet na 1V - czyżby to był jednak uszkodzony regulator napięcia?
Dla pewności chciałbym wykluczyć uszkodzenie czujnika przy silniku i stąd moje pytanie czy mogę zmostkować kabelki żeby sprawdzić czy wskazówka się poruszy - jeśli tak to które?

Obrazek (obrazek pobrany z tematu )https://audi80.pl/b4-abt-wysoka-temperatura-vt7707.htm

A jeszcze jedno, jak miałem wyjęty wskaźnik i podłączałem do niego na sekundę zasilacz to wskazówka szła ładnie do góry więc chyba dobry co - jak pisałem wyżej napięcie 10v na stykach na odłączonym wskaźniku a na podłączonym wskazywało ułamkowe części napięcia pomimo, że silnik się nagrzewał.

Dzięki i czekam na jakieś sugestie, pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl