[80 B4 TDi] Problem ze stacyjka?
[80 B4 TDi] Problem ze stacyjka?
Witam,
jestem nowym użytkownikiem tego forum, wiec chciałbym sie serdecznie z wami przywitac
Mój problem polega na tym, że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nadal moge otwierać szyby, ustawiać lusterka, otwierać szyberdach, włączyc wycieraczki oraz radio i inne urządzenia które nie powinne działać po wyjeciu kluczyka ze stacyjki.
Mogłby mi ktos powiedziec o co w tym chodzi? Co trzeba naprawic albo wymienić?
Mam 18 lat, nie zawiele znam sie na tym, w Listopadzie umarł mi ojciec. Jak ja zajade do elektryka to nagada mi jakis pierdół aby tylko mnie naciągnać na koszty, wiecie jak to jest w polsce, zobaczy taki koles młodego czlowieka ktory sie nie zna i stara sie go naciagnąc jak sie tylko da...
Pozdrawiam,
Atur
jestem nowym użytkownikiem tego forum, wiec chciałbym sie serdecznie z wami przywitac
Mój problem polega na tym, że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nadal moge otwierać szyby, ustawiać lusterka, otwierać szyberdach, włączyc wycieraczki oraz radio i inne urządzenia które nie powinne działać po wyjeciu kluczyka ze stacyjki.
Mogłby mi ktos powiedziec o co w tym chodzi? Co trzeba naprawic albo wymienić?
Mam 18 lat, nie zawiele znam sie na tym, w Listopadzie umarł mi ojciec. Jak ja zajade do elektryka to nagada mi jakis pierdół aby tylko mnie naciągnać na koszty, wiecie jak to jest w polsce, zobaczy taki koles młodego czlowieka ktory sie nie zna i stara sie go naciagnąc jak sie tylko da...
Pozdrawiam,
Atur
jak ktos wspomnial wyej prawdopodobnie kostka w stacyjce nie rozlacza... to czesta przypadlosc w tych autkach... nie pamietam ale koszt w okolicy 30zl. najlepiej zajrzyj tam. wyjmujesz licznik i widac bedzie po niej czy nie jest wyrobiona lub peknieta.
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&s ... tacyjki+b4
lub tez miales cos kombinowane w kablach... w co watpie...
http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&s ... tacyjki+b4
lub tez miales cos kombinowane w kablach... w co watpie...
Przerabiałem tą kwestię nie dawniej niż 3 miesiące temu. Kostka pękła i została w takim położeniu, że cały czas włączony był zapłon i nawet nie można było zgasić silnika. Zamiast z Allegro skorzystałem z zaufanego sklepu, bo wymiana była konieczna natychmiast. Koszt w sklepie - 42 PLN.blady11 pisze:jak ktos wspomnial wyej prawdopodobnie kostka w stacyjce nie rozlacza... to czesta przypadlosc w tych autkach... nie pamietam ale koszt w okolicy 30zl. najlepiej zajrzyj tam. wyjmujesz licznik i widac bedzie po niej czy nie jest wyrobiona lub peknieta.
I po kłopocie :->
pozdro :!: <ok>