[B3/b4] - problem ze wskaznikiem temperatury
[80 B4]wskaźnik temperatury
Mam problem ze wskaxnikem temperatury w mojej B4. Wskazówka szaleje raz wskazuje dobrze a czasem lubi "zasnąć" na początku skali. Termostat jest OK czujnik też. Może ktoś przerabiał podobnął sytuację a jeśli tak to czy zmieniał całą deskę rozdzielczą, sam wskaźnik a może jest on do naprawy? Będę wdzięczny za poradę.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:16 przez Lukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
[80 B4 1Z] błędne wskazania temperatury
Witam
Co może być przyczyną za niskich wskazań temperatury termostat wymieniony na Wahler (temp. otwarcia 87) czujnik okrągły 3-pin szary zmieniony. Wskazówka maksymalnie dochodzi do kreski (bardzo rzadko) poprzedzającej kreskę z temp. 90 czyli ok. 80. Czy włączają się u Was wentylatory po przejechaniu ok. 20 km po mieście i na wolnych obrotach czekając np. 15 min?
Co może być przyczyną za niskich wskazań temperatury termostat wymieniony na Wahler (temp. otwarcia 87) czujnik okrągły 3-pin szary zmieniony. Wskazówka maksymalnie dochodzi do kreski (bardzo rzadko) poprzedzającej kreskę z temp. 90 czyli ok. 80. Czy włączają się u Was wentylatory po przejechaniu ok. 20 km po mieście i na wolnych obrotach czekając np. 15 min?
[80 B4 2.0 ABK] Wskazowka temperatury!!!
Panowie! Silinik po uruchomieniu nagrzewa sie normalnie....raz , dwa do tych 90 st. i tak raczej trzyma-tak jak powinno byc! Ale mam taka akcje ze niewiadomo czemu nagle na wskazowce jak jade spada ponizej 50 st., tak jakby wogole auto bylo wylaczone!!Po jakims czasie wskazowka wraca na te swoje ok. 90 st. tak jak powinno byc normalnie! Nie wiem czemu tak sie dzieje i czemu ta wskazowka temperatury raz pokazuje tak jak trzeba a pozniej spada na minimum po czym pozniej wraca??? Czy cos jest nie tak z ta wskazowka???Co moze byc przyczyna tego?
Czujnik temperatury jest nowy i wentylator normalnie przy ok.92 st sie wlacza!!!
Prosze o odpowiedz i pomoc! Z gory dzieki!
Czujnik temperatury jest nowy i wentylator normalnie przy ok.92 st sie wlacza!!!
Prosze o odpowiedz i pomoc! Z gory dzieki!
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 14:03 przez dziadek21, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ale czy wskazówka z tych 90 na 50 spada powoli, zajmuje jej to trochę czasu czy raczej jest to szybkie opadanie. Jeśli dzieje sie to bardzo powoli to może to być termostat. Jeśli natomiast szybko to wina może leżeć po stronie czujnika temperatury, gdzieś może juz nie łączyć albo po stronie licznika. Poczytaj też o tym na forum, było o tym sporo.