Witam, posiadam zegary vdo, kupiłem obrotomierz wraz z podstawą (całą płytką z zarobionymi pinami pod obrotomierz), skleciłem wszystko w jedną całość i mam problem ponieważ nie czyta obrotów, napięcie dostaje normalnie i wiem że na pewno działa ponieważ przekładany był do innego pojazdu i działa bez problemu.
Tu jest moje pytanie z której kostki bierze odczyty i jakimi kolorami przewodów leci do cewki ewentualnie czy przechodzi przez jakiś przekaźnik, chce zobaczyć czy w ogóle mam puszczoną wiązkę pod obrotomierz a jeżei tak to miernikiem sprawdzić ciągłość przewodów, z góry dzięki za pomoc
[B4 2.0 ABT] Przekładka obrotomierza
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Pin 22 żółtej kostki przewód zielono-niebieski
idzie też na 3ci pin czarnej kostki od mini-checka bo jest potrzebne do kontroli ciśnienia oleju.
Sygnał idzie z ECU osobnym przewodem, który jest tylko do licznika.
Możesz zdjąć wtyczkę z dolnego czujnika ciśnienia oleju i dać obroty powyżej 2000 jeśli zapali się kontrolka ciśnienia oleju to sygnał wychodzi z ECU.
idzie też na 3ci pin czarnej kostki od mini-checka bo jest potrzebne do kontroli ciśnienia oleju.
Sygnał idzie z ECU osobnym przewodem, który jest tylko do licznika.
Możesz zdjąć wtyczkę z dolnego czujnika ciśnienia oleju i dać obroty powyżej 2000 jeśli zapali się kontrolka ciśnienia oleju to sygnał wychodzi z ECU.