Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ALL] Przełącznik zespolony 13 pin-potrzebny schemat

ODPOWIEDZ
catfish
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ALL] Przełącznik zespolony 13 pin-potrzebny schemat

Post autor: catfish » 22 kwie 2012, 00:03

Witam. W moim avancie ostatnio zaczęła się sypać elektryka, wcięło postojówki, podświetlenie tablicy,podświetlenie licznika, lampki w środku raz świecą a raz nie, wariują wskaźniki temperatury i paliwa, podświetlenia sterowania szyb raz świecą wszystkie a raz niektóre, nawiew działa tylko na 3 i 4 biegu, ogrzewanie tylnej szyby też wcięło. Normalnie mam maksa :-( i jestem w szoku :shock: bo jak zacząłem w tym grzebać to się okazało że wszystko jest drutowane, zrobione na sztukę i teraz się sypie jedno po drugim.
Włącznik świateł jest ewidentnie do wymiany i ok ale problem w tym że mam tam więcej kabli niż pinów, coś pozawijane, pomostkowane tragical normalnie, wygląda że pierwotnie był tam włącznik na 13 pinów, ma ktoś może opis lub schemat co do czego ,jaki kolor kabla itd.

Nikt nie wie :?: :-? właściwie to zastanawiam się w różnicy między 10 a 13 pinowym oczywiście oprócz liczby pinów, wygląda na to jakby było osobno wyprowadzone zasilanie na światła drogowe i mijania, tzn lewe/prawe tak mi się wydaje, może mieć to związek z przeciwmgielnymi przednimi, albo nie :-/ . na alle są dostępne obydwie wersje, tylko teraz nie mam kostki na 13 pinów, muszę rozbebeszyć ten makaron i dokładnie wszystko sprawdzić, przy okazji wymiany wstawić też przekaźniki, będzie spokój :-)

Pilnie potrzebuje opis tej kostki na 13 pinów, walczę z instalacją, mam za dużo kabli i niektóre pomostkowane, kupiłem włącznik i kostkę na 13 pinów i chciałbym to podłączyć jak fabryka zrobiła a nie po druciarsku. niestety nie wiem co z trzema pinami co tam ma być jaki kolor. Chodzi o piny 10,9, i 1
na włączniku w pozycji zero jest przejście między pinem 9 i 10 a na pozycji postojówek między 10 i 1

HELP :-) Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl