[80 B3] Przełącznik zespolony-manetka.
[80 B3] Przełącznik zespolony-manetka.
Witam, W aucie zepsuł mi się przełącznik zespolony, znalazłem dosyć tani ale od 100 czy podejdzie mi to do b3 ?
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sorki, pomyliłem się. Chodziło mi właśnie o C3 a nie C2. Bo już od 88 czyli od C4 są te okrągłe, takie jak na przykład u mnie. Tak więc chyba raczej nie będą pasowały, ale na 100% ci nie powiem. Przynajmniej w ETCE wygląda to inaczej.
A co do przełącznika to nie bardzo wiem o jaki ci chodzi. Nie mam benzyniaka, czyli nie mam też kompa więc nie bardzo jestem zorientowany.
A co do przełącznika to nie bardzo wiem o jaki ci chodzi. Nie mam benzyniaka, czyli nie mam też kompa więc nie bardzo jestem zorientowany.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Nie będzie na 100% pasował no chyba że po jakichś przeróbkach.
Ja u siebie wymieniałem już przełącznik 3 razy(to jakaś masakra)że juz nie mam na niego siły i sam sobie na krótko zrobiłem.A za 100 zł możesz znaleźć i do 80 tylko trzeba nieźle powęszyć ja za swoje dawałem 120,110 i 90 zł
Myślałem nad przeróbką wtyczek na te z okrągłych-może to przyniesie jakieś rezultaty i więcej nie będzie się psuł
Pozdro
Ja u siebie wymieniałem już przełącznik 3 razy(to jakaś masakra)że juz nie mam na niego siły i sam sobie na krótko zrobiłem.A za 100 zł możesz znaleźć i do 80 tylko trzeba nieźle powęszyć ja za swoje dawałem 120,110 i 90 zł
Myślałem nad przeróbką wtyczek na te z okrągłych-może to przyniesie jakieś rezultaty i więcej nie będzie się psuł
Pozdro
-
- Forum Audi 80
zapewne posiadasz tego typu wejścia (looknij załącznik). pasi tylko taki sam, czyli z kwadraciakami. chyba że, jak już podali koledzy, masz rezane bądź sam zrezasz...
[ Dodano: 2008-10-11, 00:23 ]
jeśli chodzi o przełączniki z 100: jak jest takowe wejście możesz śmiało brać, podejdzie. sam miałem takowy przypadek: koleś podał że ma od 100 ale pasi do B3... miałem niedaleko, skoczyłem i teraz :lol: <ok>
[ Dodano: 2008-10-11, 00:23 ]
jeśli chodzi o przełączniki z 100: jak jest takowe wejście możesz śmiało brać, podejdzie. sam miałem takowy przypadek: koleś podał że ma od 100 ale pasi do B3... miałem niedaleko, skoczyłem i teraz :lol: <ok>
Kunik a co sie dokladnie zepsuło? bo te kwadratowe przelaczniki (niby nie rozbieralne na pierwszy rzut oka ) da rade naprawic ja juz 2 razy rozkrecalem na czesci pierwsze )
shellah to samo pytanie co Ci sie zawsze psuje w nich ?
kwadratowe sa laczone na takich nitach (jak wyzej na zdjeciu), trzeba poprostu je rozwiercic, naprawic i skrecic na srubki - i w ten sposob mamy rozbieralny przelacznik i kilka stowek na browara 8-)
shellah to samo pytanie co Ci sie zawsze psuje w nich ?
kwadratowe sa laczone na takich nitach (jak wyzej na zdjeciu), trzeba poprostu je rozwiercic, naprawic i skrecic na srubki - i w ten sposob mamy rozbieralny przelacznik i kilka stowek na browara 8-)
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Powiem tak zawsze mi przegrzewały się styki od włączania świateł mijania (2 razy do góry)a jak to już zawiodło to nie było drogowych(po odepchnięciu manetki)natomiast tzw mignięcie działało .
Wolałem dać 120 zł i mieć spokój na pewien czas (ok 3 mies) a później znowu.
Jeśli rozbierzesz na części pierwsze to nie wiem czy to coś da(bo u mnie ten plastik się topił(zapewne coś miałem źle na przewodach)
Byćmoże wypadła ci tylko taka blaszka z manetki-poszukaj w szukajce bo było już duuuużo o tym :-|
Wolałem dać 120 zł i mieć spokój na pewien czas (ok 3 mies) a później znowu.
Jeśli rozbierzesz na części pierwsze to nie wiem czy to coś da(bo u mnie ten plastik się topił(zapewne coś miałem źle na przewodach)
Byćmoże wypadła ci tylko taka blaszka z manetki-poszukaj w szukajce bo było już duuuużo o tym :-|
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
shellah, w tym temacie masz wszystko od A do Zshellah pisze:A jaki przekaźnik i gdzie go wpiąć :?:
viewtopic.php?t=10711&start=0