witam
jak w temacie. chodzi o gruby wąż między blokiem silnika, a chłodnicą widoczny na zdjęciu poniżej. niestety zdjęcie jest troche stare. obecnie wąż posiada uszkodzenie-wybrzuszenie w miejscu gdzie łączy się z plastikowym kroćcem przy silniku. w związku z tym rozglądam się za nowym wężem.
czy wąż ten jest uniwersalny w B3/B4, czy też muszę znaleźć wąź od ABT? wiem gdzie na szrocie stoi Audi 90 B3 benzyna (niestety nie wiem dokładnie jaki silnik) czy od niej wąż by pasował?
co myślicie o zamienniku tego węża firmy Hans Preis?
[B4 ABT] Pytanie o wąż układu chłodzenia
Może to kogoś interesować więc napiszę jak rozwiązałem ten problem.
Kupiłem nowy wąż Gates za 25 zł w sklepie motoryzacyjnym.
jakby to kogoś interesowało, to pytałem również czy z ABK do ABT pasuje i powiedzieli mi, że nie pasuje. ABT ma taki sam wąż jak ABM.
Kupiłem nowy wąż Gates za 25 zł w sklepie motoryzacyjnym.
a dokładniej to ori w ASA 72 zł bo dzwoniłemadiduch pisze:Nowy w serwisie 75 złotych.
jakby to kogoś interesowało, to pytałem również czy z ABK do ABT pasuje i powiedzieli mi, że nie pasuje. ABT ma taki sam wąż jak ABM.
W pierwszym poście pisałeś o wężach Hans Preis, miałem nieciekawe doświadczenia z produktami tej firmy. Nie były to węże tylko czujniki temperatury w Golfie 3 (3 sztuki i wszystkie pokazywały bzdury ) i dodatkowo czujnik wentylatora w tym samym aucie który padł po trzech miesiącach i od tej pory mam alergię na wszystko z Hans Preis:-)