Posiadam skrzynie 5-cio biegowa.Czujnik znalazłem, po wyciągnięciu ze skrzyni dużo sie nie dowiedziałem ponieważ on niema żadnych trybek tylko dwa druciki z jednej strony w rurce plastikowej, przeczyściłem wszystko(było troszeczkę rdzy) ....jutro jazda kontrolna bo dziś już mi sie nie chciało.... jak to nie przyniesie zdanej poprawy to jeszcze raz biorę sie za styki pod zegarami
[ Dodano: 2008-02-15, 18:43 ]
Problem chyba rozwiązany:) dziś postanowiłem rozebrać licznik..Po zdemontowaniu postanowiłem wszystkie wtyki i złącza przeczyścić preparatem WD40.Po przeczyszczeniu, odwróciłem licznik i dokładnie po stronie prędkościomierza znajduje sie taki mały kondensatorek z trzema odnurzami (ale wydaje mi sie ze jest to regulator napięcia)(ale pewien nie jestem) postanowiłem go odkręcić i papierem ściernym(oczywiście drobnoziarnistym) przeczyścić.Po demontażu tego kondensatorka okazało sie ze jego "masa" jest tak jakby zaśniedziała...Po dogłębnym przeczyszczeniu i złożeniu odziwo wszystko działa jak należy.Prędkościomierz nareszcie wskazuje normalnie bez żadnych skoków wskazówki i pulsowania
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i za wszelka pomoc
Pozdrawiam