[b4 2.0 ABK] Temperatura wody, kontrolka paliwa
[b4 2.0 ABK] Temperatura wody, kontrolka paliwa
Witam, mam do Was pytanie, mam 80 cabrio z silnikiem 2.0 115 km. Nie działa mi temperatura wody, wskaznik paliwa i temperatura oleju. Powiedzcie mi czy to mogą być jakies czujniki czy elektrycznie cos nie halo. Macie jakies pomysły ?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 09:15 przez Dorianek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Temperatura wody, kontrolka paliwa - problem
Dorianek pisze:Witam, mam do Was pytanie, mam 80 cabrio z silnikiem 2.0 115 km. Nie działa mi temperatura wody, wskaznik paliwa i temperatura oleju. Powiedzcie mi czy to mogą być jakies czujniki czy elektrycznie cos nie halo. Macie jakies pomysły ?
1. brak tagów
2. brak użycia wyszukiwarki
więcej nie trzeba <ok>
Dzis polutowałem na nowo ścieżki i o dziwo wszystko chodziło ! Ale tylko na postoju jak autko chodziło na wolnych obrotach, temperatura doszła do 90 stopni, paliwko pokazywało że jest go tam troche. Pojechałem na przejażdzke w ten słoneczny dzien, po chwili temperatura minimalnie spadała i spadała do 0, czy to dalej wina tego stabilizatora ? czy moze czujnik temp i pływak w zbiorniku paliwa ?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
jak już kolega andi77, pisał jak nie działa Ci jednocześnie wskaźnik poziomu paliw i czujnik tem to może być wina tegoż stabilizatora, koszt nieduży bo ja około pół roku temu kupowałem to płaciłem jakieś 20zł. Leży jednak w domu bo winne były zimne luty w liczniku.Dorianek pisze:Pojechałem na przejażdzke w ten słoneczny dzien, po chwili temperatura minimalnie spadała i spadała do 0, czy to dalej wina tego stabilizatora ?
ps: ja ze swoim licznikiem walczyłem z 8 miechów, ciągłe rozbierania i poprawiania lutów aż w końcu trafiłem i jest <ok>
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Witam ja mam ten sam objaw, co do temp cieczy, czasami spada sobie do 50 a za 30 sec podnosi do 70....Dorianek pisze:hmm, dzis zauwazyłem ze czasem chodzi a czasem nie. tzn temperatura wskoczyła koło 70 st. a potem na doł tak samo z rezerwą paliwa.. hmm czy to tez jest przez to malutkie gówienko ? A za ile takie coś masz i czemu tak drogo ;p
Co do paliwa, to zalałem ostatnio 20L, po 1 min podniosło sie wysoko, lecz po chwli dalej jazdy raz spadła na 0, potem sie podniosła troche itd, tak faluje i to i to...
Andi77 jestes z Lubelskiego a jak LWL to Włodawa ile takie cuś u Ciebie kosztuje ?:) <ok>