to jak ja mam nr RA825..... z 93roku jeszcze na boschu to moge podłaczyć tempomat?Jelly pisze:Panowie z tego co znalazłem to niebieska wtyczka do tempomatu jest w samochodach o numerze nadwozia od RA128401. I akurat u mnie się to zgadza...
[1Z 94r] tempomat- jak załozyc znalezc niebieska wtyczk
Z tego co znalazłem na niemieckim forum gdzie znalazłem ten "graniczny" numer wynika że powinieneś mieć ową niebieską wtyczkę. Szukałeś??wenon pisze:to jak ja mam nr RA825..... z 93roku jeszcze na boschu to moge podłaczyć tempomat?Jelly pisze:Panowie z tego co znalazłem to niebieska wtyczka do tempomatu jest w samochodach o numerze nadwozia od RA128401. I akurat u mnie się to zgadza...
Zaczyna mnie ta niebieska kostka bardzo zaskakiwać, gdyż ja mam auto z listopada 94 i niebieska wtyczke mam. Czyżby robili w zależności od "upodobania"?? nie wydaje mi sie.smigle pisze:bogus,
Jeżeli nie znajduję niebieskiej wtyki, to mogę podpiąć manetkę bezpośrednio pod sterownik w ten sposób:
Manetka-----Komputer
1-------------58
2-------------34
3-------------35
4 i 6---------66
5-------------bezpiecznik na plus
Mam auto z sierpnia '94, ale niebieskiej wtyki niestety nie ma.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Kuba, do zainstalowania tempomatu w "Zetorze" wystarczy tylko manetka. W 1Z jest elektroniczny pedał gazu, więc reszta gratów jest bezużyteczna.Kubik pisze:zacznijmy od tego jak masz sterownik.
Wydaje mi się, że powinieneś kierować się numerami pinów, a nie kolorami.misiekdzwon pisze: mam inne kolory, a niżeli są w tym temacie przedstawione