[b3 1.8s] Wskaźnik paliwa
[b3 1.8s] Wskaźnik paliwa
Witam, mam problem za wskaźnikiem paliwa, jest tak, że przy czujniku zostały wyrwane kable, potem końcówka walała się gdzieś po bagażniku, dziś odwinąłem kawałek izolacji z wiązki pod tylnim siedzeniem i połączyłem, ale wskaźnik nie działa, stąd pytanie, czy jeśli końcówka (fioletowo-czarnego kabla) nie była zaizolowana i leżała w bagażniku mogło zrobić się zwarcie gdzieś? Nie ma ta wogóle napięcia
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
na poczatek musze cie kolego pochwalic za przejrzystosc postu, jest tu wielu kubowiczow starszych od ciebie, a czesto ciezko ich rozszyfrowac, o co im chodzi
gdyz gdybys nawet zwarl to bys zauwazyl ze wskazowka pedzi na maksymalne polozenie, tzn ze bys mial pelny bak
niebardzoEndorfina pisze:czy jeśli końcówka (fioletowo-czarnego kabla) nie była zaizolowana i leżała w bagażniku mogło zrobić się zwarcie gdzieś?
gdyz gdybys nawet zwarl to bys zauwazyl ze wskazowka pedzi na maksymalne polozenie, tzn ze bys mial pelny bak
Heh Szara80tkaTdi, dziękuję za pochwałę, staram się aby to jakoś wyglądało, a co do wskaźnika, problem rozwiązałem przypadkiem, mianowicie dziś bawiłem się w podłączanie radia i znalazłem 3 związane kabelki, jeden z nich był brązowy. Pomyślałem, że skoro mam jakieś dwa kawałki brązowe obok siebie to połączę. Na początku nie zwróciłem uwagi na wskazówkę, ale przyznaje, że po chwili byłem mile zaskoczony Dzięki za podpowiedzi.