Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Wskażnik poziomu paliwa-wreszcie szybko działa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hubertm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] Wskażnik poziomu paliwa-wreszcie szybko działa

Post autor: hubertm » 29 paź 2016, 12:06

Witam,

Co jakiś czas walcze z leniwym wskazaniem poziomu paliwa w aucie lub nagłym spadkiem na wskazniku i za jakiś czas znowu się jego podnoszeniem i tak w kółko... Wymieniałem już wielokrotnie odpowiedzialny za to bardzo czesto stablilizator napięcia oczywiście czyszcząc go preparatami do czyszczenia elektroniki jak i miejsca/wsuwki do jego montażu w liczniku w miare możliwości. Po raz kolejny niestety sytuacja się powtórzyła ,-więc wyjąłem licznik, odpiąłem stabilizator napięcia po czym położyłem go na 3 wsuwkach A NIE WCISNĄŁEM W NIE i każdą nóżkę z osobna przylutowałem po całości a nie punktowo. Efekt po zamontowaniu licznika jest taki ,że za każdym razem jak włączę zapłon to wskazówka na wskaźniku błyskawicznie wskazuje poziom paliwa,-a w takim tempie nigdy wcześniej nie działała..,-i już nie opada. Także to chyba recepta na wreszcie normalne/szybkie wskazania.

Prawdopodobnie trzy wsuwki w liczniku gdzie wkłada się każdą z 3 nóżek stabilizatora nie dociskają już tak jak to było "fabrycznie" co powoduje spadek napięcia i skutkiem tego jest powolne wskazania/ich spadki na wskażniku pozimu.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl