[b4 ABK 95]Wycieraczki dzialaja,spryskiwacz nie?
[b4 ABK 95]Wycieraczki dzialaja,spryskiwacz nie?
Witam,szukam na forumi szukam ale do konca nie znalazlem odpowiedzi na moj problem,a wiec nie dziala mi spryskiwacz tylnej szyby i przedniej,popociagnieciu do siebie przelacznika wycieraczki pracuja spryskiwacz nie.Wyciagnalem pompke,przeczyscilem zgodnie forumowymi poradami i dalej nic,moz wie ktos jakie powinny byc napiecia na kostce,ktora jest podlaczona do pompki,czy moze byc za to odpowiedzialny jakis bezpiecznik?bo znalazlem jescze ze za wycieraczki i spryskiwacz odpowiada przekaznik tylko czy on moze byc walniety jesli wycieraczki dzialaja?u mnie na kostce jest 5V i 4,45V,licze na Wasza pomoc,pozdrawiam
sprubuj podlączyć zasilanie pod sam silniczek i zobacz czy zadzała. zasilani masz 12 v.Faktycznie pod tylną kanapą jest przekaznik.
Ja miałem problem z tylną wycieraczką ,niebyło dobrego styku w przełączniku miernik pokazywał coś podobne napięcie, zamontowa przycisk pod kierownicą ,ominełem manetke i chyba z rok czasu tak jezdzilem.Aż przyszedł czas rozebrać pajączka i przeczyścić styki i jest ok.
Ja miałem problem z tylną wycieraczką ,niebyło dobrego styku w przełączniku miernik pokazywał coś podobne napięcie, zamontowa przycisk pod kierownicą ,ominełem manetke i chyba z rok czasu tak jezdzilem.Aż przyszedł czas rozebrać pajączka i przeczyścić styki i jest ok.
wiec tak,pompka okazala sie spalona,kupilem nowa,zamontowalem psika super i pojawil sie nowy problem,w zbiorniczku prawdopodobnie wycieka mi przez te gumki plyn,przy minimalnej ilosci wszystko jest ok,ale jak dojdzie gdzies na wysokosc tego kroćca to zaczyna tamtedy leciec a potem jeszcze dolem,wlewam opor i za chwile juz nie ma,probowalem na wszystkie sposoby i caly czas leci,nie dziala spryskiwacz tylnej szyby,tzn.jak wcisne przelacznik tylnej wycieraczki,wycieraczka chodzi ale silniczka nie slychac,nie wiem juz co robic bo przy takiej blahej sprawie a tak sie nameczylem i jescze zadnych efektow,czy wyjmowal z Was ktos ten zbiorniczek,ja dzis probowalem i dla mnie jest to niemozliwoscia zeby go zdemontowqac,odkrecilem 2 sruby z czego jedna oczywiscie sie ukrecila i dalej nie mialem pomyslu jak to zrobic,gdyby ktos wiedzial jak go zdemontowac to prosze o porade,pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 22:49 przez lesli, łącznie zmieniany 2 razy.