[B3 2.3 20V USA] Zmiana jednostek w BC
[B3 2.3 20V USA] Zmiana jednostek w BC
Witam.
Chciałbym zmienić sobie jednostki w których jest pokazywane chwilowe spalanie itp. Przerobiłem kartę kodową tak jak w europejskiej wersjii, ale nic to nie dało, dalej pokazuje w MPG...
Macie jakies pomysły co zrobić?
Chciałbym zmienić sobie jednostki w których jest pokazywane chwilowe spalanie itp. Przerobiłem kartę kodową tak jak w europejskiej wersjii, ale nic to nie dało, dalej pokazuje w MPG...
Macie jakies pomysły co zrobić?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
a przytrzymaj reset i przekrec stacyjke, wtedy pusc reset i nacisnij gora albo dol,
daj znac co ci sie pokazuje
jest mozliwosc ze AC pomoze ale daje 50% szans, gdyz to jest do wskazan gornego ekranika i do wlasciwych ustawien pod okreslony silnik, aby wlasciwie pomierzyc cisnienia oleju - maslo maslane :->
daj znac co ci sie pokazuje
jest mozliwosc ze AC pomoze ale daje 50% szans, gdyz to jest do wskazan gornego ekranika i do wlasciwych ustawien pod okreslony silnik, aby wlasciwie pomierzyc cisnienia oleju - maslo maslane :->
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
to swiadczy o tym ze nie udalo ci sie przekodowac BC, wg etki niema dostepnosci tej plytki dla usa, nawet w wyborze dla rynku amerykanskiegomatred pisze:uS
AC to tylko morzesz zmieniac pomiary cisnien dla roznych silnikow, nic wiecej, tak wogole powinienes miec tam na 1 lub 3 ustawione
po te informacje zapraszam do tematu co wyzej kolega podal lub do ori ksiazeczki z mego podpisu, darmowy transfermatred pisze:BC pokazuje zużycie paliwa w l/100km czy w km/l ?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
a teraz to ci zawyza wartosci czy zaniza i tak mniej wiecej o ile?
Mniej więcej po przeliczeniu spalanie jest zgodne. Chodzi o to że mam w innych jednostkach (MPG - Miles per gallon - inaczej Mil na galonie).
Chciałbym zmienić te jednostki na "nasze". Tutaj wszystko jest w kilometrach i litrach, więc trochę ciężko się to przelicza.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Albo ja Cie nie rozumiem, albo raczej Ty mnie.
Z tego co wiem, po przekodowaniu BC na Europę jednostki są w l/100km. Czyli przykładowo 5l/100km przy lekkim hamowaniu silnikiem z górki.
W tych jednostkach mam MPG, czyli ile przejade mil na jednym galonie. Polski odpowiednik to km/l. Czyli dajmy na to tak jak mówiłem hamuję lekko silnikiem z górki, to teraz mi pokażę, że przejadę więcej mil na jednym galonie (km na jednym litrze). Przykładowo 60mil/galonie (100km/l). Wiesz o co chodzii?
Czyli te wskazania są w ogóle inne, i nie można powiedzieć że nie zgadzają się o "ileś".
Z tego co wiem, po przekodowaniu BC na Europę jednostki są w l/100km. Czyli przykładowo 5l/100km przy lekkim hamowaniu silnikiem z górki.
W tych jednostkach mam MPG, czyli ile przejade mil na jednym galonie. Polski odpowiednik to km/l. Czyli dajmy na to tak jak mówiłem hamuję lekko silnikiem z górki, to teraz mi pokażę, że przejadę więcej mil na jednym galonie (km na jednym litrze). Przykładowo 60mil/galonie (100km/l). Wiesz o co chodzii?
Czyli te wskazania są w ogóle inne, i nie można powiedzieć że nie zgadzają się o "ileś".
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
wzajemnie sie nie rozumiemy
ale teraz to chociaz ja cie skapowalem, myslalem abys zastosowal zworki na plytce i to zrobil jak to na forum robia pod TDI, normalnie BC jest pod benzyniaki i jezeli wlozysz do tdi to zawyza wartosc o 40% a tam w tym temacie ktos pokazal sposob jak to zanizyc o te wlasnie 40 %
wiec niewiem czy warto ci to kombinowac, faktycznie tam jest napis MPG - mile per galon
ewentualnie dawaj w ebay i jakis maniak audi 80 jak my z usa ci to wezmie
ale teraz to chociaz ja cie skapowalem, myslalem abys zastosowal zworki na plytce i to zrobil jak to na forum robia pod TDI, normalnie BC jest pod benzyniaki i jezeli wlozysz do tdi to zawyza wartosc o 40% a tam w tym temacie ktos pokazal sposob jak to zanizyc o te wlasnie 40 %
wiec niewiem czy warto ci to kombinowac, faktycznie tam jest napis MPG - mile per galon
ewentualnie dawaj w ebay i jakis maniak audi 80 jak my z usa ci to wezmie