[B4 1.9 1Z] Zniknęły kontrolki nie wchodzi wskaznik paliwa
[B4 2.3 NG] Brak podświetlenia.
Witam. Audi 80 b4 2.3 quattro. Od momentu kupienia nie mam podświetlenia zegarów ( zegarek z godzina świeci) brak podświetlenia tablicy z tyłu, brak świateł wstecznych. Czytałem na forum co możne być nie tak i wszystko sprawdzałem, wymieniłem bezpieczniki i nic, wymieniłem żaróweczki w zegarach i nadal nic, wiązka kabli w bagażniku jest ok, zegary są ok nie jest żadna ścieżka spalona ani nic. Nie mam pojęcia co to może być.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
mati2981, skoro jak piszesz wszystko sprawdziłeś o czym mowa na forum i wszystko jest oki to czemu nie świeci?
Moim zdaniem nie do końca wsio dobrze sprawdziłeś lub coś pominąłeś:
- spaloną przerwaną ścieżkę nie zawsze widać gołym okiem
- ściemniacz do sprawdzenia
- a może same manetki i o tym tam pewnie też pisali
Moim zdaniem nie do końca wsio dobrze sprawdziłeś lub coś pominąłeś:
- spaloną przerwaną ścieżkę nie zawsze widać gołym okiem
- ściemniacz do sprawdzenia
- a może same manetki i o tym tam pewnie też pisali
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Zniknęły kontrolki nie wchodzi wskaznik paliwa
Witam, problem polega na tym iż miałem wczoraj podłączoną pompke samochodową do gniazdka w aucie i w pewnym momencie wywaliło bezpiecznik od gniazda itp, wiadomo bezpiecznik wymieniłem, ale problem teraz jest taki że po przekręceniu kluczyka nie pokazuje zadnych kontrolek, ani nie pokazuje ile jest paliwa (wskazówka stoi w miejscu oparta) genrealnie pokazuje tylko w prawym dolnym rogu bodajrze na pomaranczowo check, po czym jak auto odpale to gasnie. Bezpieczniki wszystkie pod maską sprawdzone
Prosze o szybką pomoc
Prosze o szybką pomoc
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] PODŚWIETLENIE ZEGARÓW I OŚWIETLENIA
Witam, jestem tu nowy i potrzebuję pomocy
Dzisiaj wymieniałem gniazdo zapalniczki i łączyłem kable od podświetlenia gniazda i zrobiło się zwarcie więc wymieniłem bezpiecznik i potem gdy wkładałem zetknęły się one i spaliło znów bezpiecznik włożyłem drugi złożyłem wszystko, sprawdzam czy wszystko działa i gniazdo działa lecz podświetlenia nie ma i podświetlenie zegarów także nie działa, sprawdzam bezpiecznik bezpiecznik jest cały i tu moje pytanie co się mogło stać jak bezpiecznik jest cały a podświetlenia zegarów i przełączników od nawiewu nie ma dodam że gdy zapalam światła gaśnie zegarek w liczniku, podświetlenie tablicy działa
Jestem tu nowy i liczę na wasze odpowiedzi, czytałem inne tematy ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazłem
Pozdrawiam
Dzisiaj wymieniałem gniazdo zapalniczki i łączyłem kable od podświetlenia gniazda i zrobiło się zwarcie więc wymieniłem bezpiecznik i potem gdy wkładałem zetknęły się one i spaliło znów bezpiecznik włożyłem drugi złożyłem wszystko, sprawdzam czy wszystko działa i gniazdo działa lecz podświetlenia nie ma i podświetlenie zegarów także nie działa, sprawdzam bezpiecznik bezpiecznik jest cały i tu moje pytanie co się mogło stać jak bezpiecznik jest cały a podświetlenia zegarów i przełączników od nawiewu nie ma dodam że gdy zapalam światła gaśnie zegarek w liczniku, podświetlenie tablicy działa
Jestem tu nowy i liczę na wasze odpowiedzi, czytałem inne tematy ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazłem
Pozdrawiam
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
nie wiem jak ty szukałeś ale taka masa tematów jaka tu jest dotyczących tego problemu że głowa boli i powiem szczerze że po raz enty nie chce mi sie pisać https://cse.google.com/cse?cx=partner-p ... gsc.page=1MarcinKosa pisze:Jestem tu nowy i liczę na wasze odpowiedzi, czytałem inne tematy ale żadnej konkretnej odpowiedzi nie znalazłem