Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 sedan] dodatkowe światło stop

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
DEDHI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

[80 B4 sedan] dodatkowe światło stop

Post autor: DEDHI » 21 gru 2008, 23:43

Witam wszystkich rezaczy :mrgreen: Moja audiola 2,3 NG jest rodzinie kilak lat i od zawsze wkurzało mnie światło stop. Poprzedni właściciel zamontował światło stop diodowe i powiem szczerze średnio to wyglądało :-/ Kupiłem na szrocie orginalne światło stop od A4 C4 z roku 97" z wersji sedan. Z racji że instalacje do stopu miałem już zamontowaną, wystarczyło wyciągnąć tylna pułeczkę i równo zamontować stopkę ori z A4. Koszt niewielki a wygląda dużo lepiej, nie mówiąc już że lepiej świeci :mrgreen: Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 gru 2008, 20:42 przez DEDHI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 22 gru 2008, 20:14

To że dobrze by było abyś podał cenę tej lampy pokazał sposób mocowania i jakość światła w porównaniu ze starą a także zdjęcia ułożył w sposób było > jest a nie na odwrót. Przydatna by też była informacja o tym jakie żarówki są w środku oraz z jakich części (numery) się składa lampa jakby ktoś chciał w ASO kupić taką samą. Jak już coś robić to porządnie

Awatar użytkownika
DEDHI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: DEDHI » 22 gru 2008, 20:53

ok poprawię się <mikolaj> Lampke od A4 kupiłem z demontażu ze szrotu za 40pln ( nie wiem ile kosztuje w ASO) Montuje się tak samo jak tą diodową czyli na dwie śruby. (musiałem przewiercić pułeczkę bo otwory nie pasowały). Diodowa dawała światło bardzo punktowe w przeciwieństwie do ori z A4 które świeci szerokim światłem. Mało tego diodowa robiła poświatę na tylnej szybie poczas zapalania stop. Ori tego nie robi bo przylega do szyby. Zdjęcia jak świeci diodowa nie mam ale posiadam zdjecie ori jak się świeci... moim zdaniem warto było <ok>

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 23 gru 2008, 13:41

:arrow: chcialem tylko sprostowac ze to lampa stopu z a4 b5 a nie jak kolega napisal a4c4... osobiscie posiadam 3 stop z a6c4 sedan ale niestety przyslano mi tylko dolna czesc bez ramki ktora zapewne zostala na szybie...

ps. ten twoj poprzedni stop LED DESIGN rowniez mialem (ale ja go chcialem zamontowac w blenda na styl toledo) teraz brat ma w mazdzie mx3 :P

Awatar użytkownika
Daras
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Daras » 23 gru 2008, 14:52

bardzo fajnie to wygląda. od dłuższego czasu sie zastanawiam nad dodatkowym stopem bo na prawde jest to lepiej widoczne tym bardziej ze w B4 stop tylko podświetla tylne mijania a nie ma osobnej lampki.

czyli szukać od A4 B5 tak?

Awatar użytkownika
GreenGreen
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: GreenGreen » 23 gru 2008, 15:39

Ponieważ temat o 3 stopie to podejdzie moje pytanie bo też się zastanawiam czy nie wsadzić trzeciego stopu w blendę tylko się zastanawiam:
Czy blenda w coupe jest pusta w środku ? Jeśli tak to montować listwę led w tylnej ściance czy wsunąć ją maksymalnie do przodu ?

Awatar użytkownika
zjawa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zjawa » 24 gru 2008, 22:20

Super pomysł, w 80 brakuje właśnie 3-go stopu! :-D
Jak myślicie, czy ten stop byłby zasłonięty przez ori spojler?

Tak to u mnie wygląda, chyba jednak spojler przysłoni stop :-/
Obrazek

mellow_pak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mellow_pak » 24 gru 2008, 23:37

nie ma to jak 3cie swiatelko STOPu
Ja sobie zalozylem swiatelko od Passka `01 - foto są na moim profilu wiec mozna obakac jak to wyglada.

Kolego zjawa jak masz spojleraka to radzilbym stopa puscic od gory na szybie

Awatar użytkownika
DEDHI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: DEDHI » 25 gru 2008, 20:36

UFOtm pisze::arrow: chcialem tylko sprostowac ze to lampa stopu z a4 b5 a nie jak kolega napisal a4c4... osobiscie posiadam 3 stop z a6c4 sedan ale niestety przyslano mi tylko dolna czesc bez ramki ktora zapewne zostala na szybie...

ps. ten twoj poprzedni stop LED DESIGN rowniez mialem (ale ja go chcialem zamontowac w blenda na styl toledo) teraz brat ma w mazdzie mx3 :P
masz rację chodziło mi o A4 b5 sorki za błąd :oops: Jestem ciekawy jak by wyszedł w praktyce ten twój pomysł stop w blendzie... może by fajnie wyglądało w audioli ;-)

Awatar użytkownika
daniel_b11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daniel_b11 » 17 maja 2009, 11:46

Faktycznie ciekawa zmiana. Teraz mam zamontowane diodowe. Zastanawiam się nad zmianą na to z a4. Jestem tylko ciekaw czy nie będzie ono przysłonięte przez mój spoiler. Czy mógłbym prosić o jakieś fotki z zewnątrz od strony klapy bagażnika? Najlepiej zrobione z wysokości górnej krawędzi tej klapy. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 17 maja 2009, 13:35

daniel_b11, ostatnio był u mnie typek i wziął światło stopu do B4 ze spojlerem. Przymierzyliśmy i powiem Ci że nawet spoko, spojler nic nie zasłania. Według mnie można śmiało zakładać.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 23 maja 2009, 09:11

GreenGreen pisze:Ponieważ temat o 3 stopie to podejdzie moje pytanie bo też się zastanawiam czy nie wsadzić trzeciego stopu w blendę tylko się zastanawiam:
Czy blenda w coupe jest pusta w środku ? Jeśli tak to montować listwę led w tylnej ściance czy wsunąć ją maksymalnie do przodu ?
Sam się zastanawiałem nad montażem diod w blendzie - tak 5szt nad rejestracją. Przy czarnych lampach blendzie zapalające się światło na czerwono jest bardzo dobrze widoczne. Blenda jest w pewnej mierze pusta - tzn jest z dość grubego plastiku. Jak wkładać diody to Super Flux - mają większy kąt świecenia o przynajmniej 100% w porównaniu do LED. Jedyne co mnie od tego powstrzymuje to zdejmowanie całej blendy....

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 26 maja 2009, 10:22

-------------------------------------------------------------------------
Animowana fotka trzeciego stopu 60-cio ledowego KLIK
-------------------------------------------------------------------------
Dwie fotki zrobione ze statywu i połączone w GIF'a

ObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, 08:17 przez ziemor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
siwy23j
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: siwy23j » 29 lip 2009, 00:57

Ja tam jestem zdania jak montować trzecie światło stopu na aucie ze spojlerem to tylko właśnie montować do spojlera, a raczej pod nim. Mój brachol ostatnio sobie tak zamontował w swojej B4 i wygląda super. <ok>

kac
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kac » 06 wrz 2009, 18:43

Popieram Siwego dodatkowe światło stopu w aucie ze spojlerem powinno być w spojlerze,albo montowane do spojlera.Inaczej jest słabo widoczne lub wogóle niewidoczne i tchnie fajansem.A napewno już nie nawiązuje do tego co robią oryginalnie w manufakturze. ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl