Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Hologeny w Audi b3 w oryginalny zderzaj jak z US !!!!!

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
rafal141
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Hologeny w Audi b3 w oryginalny zderzaj jak z US !!!!!

Post autor: rafal141 » 19 kwie 2015, 11:11

Witam. Długo chodził mi po głowie ten pomysł z modem z halogenami a jako że nie lubie sie wykosztowywać wiele na modyfikacje dlatego postanowiłem poszukać rozwiązań:)

Potrzebne rzeczy:
- Halogeny golf II w szeroki zderzak- 20 zł. za sztukę na allegro
-opcjonalnie postojówki : (3 zł. kpl. żarówek i 14 zł :\ oprawki do nich( przesada) )
ok 3 m. przewodu ( kupiłem w elektrycznym jedem 3m. dwużyłowy i 3 m jednożyłowy na plusa od postojówek )
- opalarka lub( zgrzewarka do plastiku- najlepiej)
-diaks/szlifierka
-trytytytki mocne i długie, moje to 45 cm.

- Przekaźnik kosztuje ou nie w sklepie 6 zł. i dodatkowo jakieś przewodziki do podłąączenia finalniego żarówek z H3 halogenu

Udało mi sie zrobić to : :)
/48b2ce7b2661252f.html]Obrazek[/URL]
Zdjęcie samochodu z USA :

Obrazek

Więc przechodzimy do prac :)

- robienie miejsca na tyły halogenów podobnie jak na zdjęciach:
Obrazek Obrazek Obrazek
-Następnie trzeba poprzycinać zderzak aby halogen ładnie nam sie spasowywał ze zderzakiem i kratką

Obrazek Obrazek Obrazek

- jak już to zrobimy to trzeba podgrzewać kanty zderzaka tam gdzie ma nam się dopasować do kształtu halogenu, siłą oczywiście robić kształt halogenem i najlepiej jak 2 osoba chłodzi nagrzany plastik pędzelkiem z wodą aby plastik nie powrócił do poprzedniego kształtu
Obrazek Obrazek

- postojówki - ja zdobiłem otwór lutownicą ale oczywiście można też wiertarką
Obrazek Obrazek

- wykorzystałem pozyskany plastik ze zderzaka i podkładki, i zrobiłem mocowanie takie aby halogen był dociśnięty do zderzaka i w bok żeby był dociśnięty do boku, przed założeniem go jeszcze raz podgrzałem sobie zderzak żeby mi się ładniej halogen wpasował
Obrazek Obrazek Obrazek

- kratkę po ucięciu po 1 mm. przycinałem i pasowałem do kształtu halogenu tak aby żeberka opierały cię na szkle i plaski tył kratki wchodził pod halogen żeby nie było światła jak się patrzy na wprost ( jeżeli kratka ma długość od szkła halogenu do szkła halogenu( róg wewnętrzny szkla) to spokojnie można zabierać się za wycinanie kratki na gotowo

- ja przyszlifowałem trochę te dolne zęby z kratki ( tak o połowę ) żeby jak wkładam ją na wprost nie stawiała dużego oporu
Obrazek Obrazek

Jak widać w halogenie potrzebny jest otwór na naszą kratkę, ja zrobiłem go lutownicą bo nie zauważyłem tego wcześniej ale wy wcześniej możecie to wyciąć diaksem

Postojówki + podpięte mam pod kierunki gdzie święcą mi pomarańczowe żarówki ale jak ktoś nie ma to oczywiście podpinamy się pod lampę , ja przeciągnałem przewód z jednej strony na drugą i podpiąłem się do jednej lampy ( podpięte mam pod kierunki bo w środku w samochodzie mam przycisk i mogę sobie je zgasić razem z kierunkamki ala US
a minus przykręcony mam ogólny do wszystkich żarówek z halogenów pod śrubę którą widać przy ciętej blasze podstawy chłodnicy

co do elektryki:
zrobię schemat od razu od przekaźnika samochodowego i wstawię

No to miłego rezania :)

kylo40
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kylo40 » 23 kwie 2015, 08:58

Ładne rezanko, też o czymś takim myślałem.
Moim zdaniem od "zaplecza" za dużo trytytek, można by było czymś to zastąpić, ale od "frontu" dla mnie oki <ok> .

rafal141
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafal141 » 29 kwie 2015, 16:04

kylo40 pisze:Ładne rezanko, też o czymś takim myślałem.
Moim zdaniem od "zaplecza" za dużo trytytek, można by było czymś to zastąpić, ale od "frontu" dla mnie oki <ok> .
wiem wiem, to takie mocowanie na szybko narazie bo zbierało ie na deszcz wtedy :) ale to jest do poprawy

Awatar użytkownika
Audi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi88 » 29 kwie 2015, 19:33

o to moze byc fajne ; D

xman11
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: xman11 » 28 sie 2015, 15:55

ładnie. a przegląd przejdziesz bez problemu? słyszałem że niue wolno przerabiać oświetlenia

Awatar użytkownika
Kostek80
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kostek80 » 30 sie 2015, 09:36

Całkiem ładnie Ci to wyszło tylko moim zdaniem za dużo tyrytytek :)

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 30 sie 2015, 12:24

A jak to świeci jak ori halogeny z b3?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl