[B4 1Z] Rezanie Elektrycznych Szyb - Tył.
- el_scorpion
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Od dobrych kolegów od audicy <ok> http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=2804421el_scorpion pisze:Ciekawi mnie tylko skąd ty bierzesz tyle gadżetów do audi 80. Musisz mieć chyba jakieś dojścia w tajnych magazynach fabryki
- el_scorpion
- Forum Audi 80
koledzy może i dobrzy ale zdzierają z ludzi do żywego :mrgreen:Solskier pisze:Od dobrych kolegów od audicy <ok> http://moto.allegro.pl/show_user_auctio ... id=2804421el_scorpion pisze:Ciekawi mnie tylko skąd ty bierzesz tyle gadżetów do audi 80. Musisz mieć chyba jakieś dojścia w tajnych magazynach fabryki
- Tdi B4 117Ps
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no w tym rzecz że ja też chcę ori. Ori to ori.Solskier pisze:Proste rezanie o ile nie odbije Ci kłaść wiazke w ori miejscach tak jak mi odwaliło... w normalnych warunkach montaz zajmie Ci nie wiecej jak 4-5h.
Siłowniki wyczyszczone i posmarowane, instalacja przewinięta świerzą porcją izolacji, panele wyczyszczone aż się świecą jak psu jajka... czekam tylko na 2 kostki bo mam połamane (będę wypinał zapinki z połamanych i wymieniał tylko plastiki kostek), i 2 śrubki mocowania tylnego mechanizmu (te z gumką) - zestaw od chłopaków z Trzebnicy koło Wrocka, natomiast detale powered by Duo the rezacz... (czekam z niecierpliwością na paczkę aż mi dupkę spina) :lol:
[ Dodano: 2008-06-21, 00:47 ]
jeszcze bardzo bym chciał aby ktoś kto ma ori fabrykę przysłał mi foto swojej wiązki spod kiery abym tak orientacyjnie polookał co gdzie, z czym i kiedy
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No to krzyzyk na droge Ja osobiście drugi raz bym na to nie poszedł chyba ze zamieniłbym sie z .... na rozumy :mrgreen: Ale zobaczysz samemas pisze:no w tym rzecz że ja też chcę ori. Ori to ori.
A to na co Ci, pisz co potrzebujesz to Ci powiem ewentualnie poszukaj w rezaniach moich bo kiedys pierwsze foty to było jak wszystko ori z fabryki <ok>emas pisze:jeszcze bardzo bym chciał aby ktoś kto ma ori fabrykę przysłał mi foto swojej wiązki spod kiery abym tak orientacyjnie polookał co gdzie, z czym i kiedy
chciałbym wiedzieć w którym miejscu ori jest przekaźnik żeby założyć w tym samym miejscu... kabelki jak idą to wiem mniej więcej bo mi chłopaki z wrocka powiedzieli... (tymi samymi spinkami co idą rurki od centralnego zamka)
Co do zamienianiem się z ... na rozumy to chyba wszyscy maniacy tak mają... musi być wszystko tak jak niemiecki umysł techniczny postanowił... :roll:
Co do zamienianiem się z ... na rozumy to chyba wszyscy maniacy tak mają... musi być wszystko tak jak niemiecki umysł techniczny postanowił... :roll:
dla siebie, ja się z moją Niunią nigdy nie rozwiodę i w związku z tym chcę mieć ori... Ori 4everAUDI_A6 pisze:Pytanie tylko po co? Ktoś będzie Ci tam zaglądał czy masz w tym samym miejscu co ori? Czy poprostu dla własnego spokoju...
[ Dodano: 2008-06-21, 16:11 ]
a no i następna sprawa, przecież nie zapłaciłem za ori nie pociętą wiązkę po to żeby ją teraz ciachać
- Solskier
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dokładnie wiazka idzie tymi samymi spinkami co centralny i powiem Ci ze szykuj sie na darcie podłogi A co do tego gdzie jest przekaźnik to prosze bardzo na foto zaznaczyłem Ci go na czerwono..... w listwie przekaźników bedziesz miał miesce podwójne na łączone gniazda - to na przekaźnik a ponizej do samego skraju masz przyczepiony bezpiecznik przeciazeniowy. Powodzenia w rezanku - jak nie masz jeszcze duzo gratów na pokładzie to nie powinno byc az tak źle, u mnie zawadzały air bagi, klima, zegary, podswietlania, czujniki i platanina kabli <ok>emas pisze:chciałbym wiedzieć w którym miejscu ori jest przekaźnik żeby założyć w tym samym miejscu... kabelki jak idą to wiem mniej więcej bo mi chłopaki z wrocka powiedzieli... (tymi samymi spinkami co idą rurki od centralnego zamka)
no siema, na wstępie dzięki za foto, a w chwili obecnej po 5godz pracy zatrzymałem się na demontażu deski i nawiewu.
Krótkie pytanko w związku z tym... muszę odpiąć spod machy nagrzewnicę czyli 2 przewody płynu chłodzącego, jeden jest z odpowietrznikiem i odręcić dwie śruby pomiędzy cewką a tymi wężami i po linii prostej pionowo drugą i powinna mi dmuchawa z nagrzewnicą wyskoczyć, mam rację??
[ Dodano: 2008-06-22, 09:09 ]
to tak jak można zauważyć - wczoraj od godz 18.00-23.00 usuwanie kokpitu i jej elementów, dziś rano od godz 4.45 do teraz 9.05 (łaczny czas pracy narazie to lekko 10h) jestem po przeciągnięciu kabli na stronę pasażera przód założoną mam deskę, zamocowane kable. Zostało mi jeszcze założenie kokpitu, schowka, półki nad nogami kierowcy (myślę że jeszcze ze 2 godzin) czyli samo przeciągnięcie na stronę pasażera łączni zajmuje 12h! Ludzie nie róbcie tego błędu co ja i kolega Solskier! Oj trzebabyło go posłuchać... Ale za to będzie ori. :lol:
Krótkie pytanko w związku z tym... muszę odpiąć spod machy nagrzewnicę czyli 2 przewody płynu chłodzącego, jeden jest z odpowietrznikiem i odręcić dwie śruby pomiędzy cewką a tymi wężami i po linii prostej pionowo drugą i powinna mi dmuchawa z nagrzewnicą wyskoczyć, mam rację??
[ Dodano: 2008-06-22, 09:09 ]
to tak jak można zauważyć - wczoraj od godz 18.00-23.00 usuwanie kokpitu i jej elementów, dziś rano od godz 4.45 do teraz 9.05 (łaczny czas pracy narazie to lekko 10h) jestem po przeciągnięciu kabli na stronę pasażera przód założoną mam deskę, zamocowane kable. Zostało mi jeszcze założenie kokpitu, schowka, półki nad nogami kierowcy (myślę że jeszcze ze 2 godzin) czyli samo przeciągnięcie na stronę pasażera łączni zajmuje 12h! Ludzie nie róbcie tego błędu co ja i kolega Solskier! Oj trzebabyło go posłuchać... Ale za to będzie ori. :lol: