[B4 Sedan] Rezanko tylnych lamp
Naklejałem kiedyś taką folię u siebie. Jeśli chodzi o wygląd to naprawdę super, jeśli dobrze się naklei (co wcale nie jest takie łatwe) lampa wygląda jakby oryginalnie była czerwona i praktycznie nie sposób jej odróżnić od oryginału. Co ważne też, lampa jest przezroczysta, nie matowa jak to czasem bywa.KORU pisze:No właśnie panowie jak z tą folią do lamp z allegro :?:
Są też wady. W żaden sposób te kierunki nie chciały świecić na pomarańczowo 8-)
Nie pomogła nawet zmiana żarówek na pomarańczowe (z przezroczystych).
Ale jeździłem z tym trochę czasu i problemów z policją nigdy przez to nie miałem.
Oto jak to się prezentuje:
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest podmiana lamp z avanta.
Swoją drogą to widziałem ostatnio odwrotną podmianę: pomarańczowe lampy od b3 w avancie :-|
8S3 a co pomogło żeby kierunki miały taki kolor jaki powinny mieć?
Bo rozmiem że jak to nakleiłeś to kolor wyszedł pewnie jakiś "buraczkowy"
ja myślałem jeszcze przy pomocy tej folijki zakleić albo całe wsteczne, albo chociażby do połowy.
Co o tym sądzicie :?:
Wiadomo w planach blenda od A90, ale narazie dopóki pracy nie ma to wiecie jak jest...
Bo rozmiem że jak to nakleiłeś to kolor wyszedł pewnie jakiś "buraczkowy"
ja myślałem jeszcze przy pomocy tej folijki zakleić albo całe wsteczne, albo chociażby do połowy.
Co o tym sądzicie :?:
Wiadomo w planach blenda od A90, ale narazie dopóki pracy nie ma to wiecie jak jest...
Nic nie pomogło :mrgreen: Uznałem że z czerwonymi wygląda jak wersja USA i tak jeździłem A tak poważnie, to po folii nic raczej nie da się zrobić, żeby świeciły na pomarańczowo.kaczaza5 pisze:8S3 a co pomogło żeby kierunki miały taki kolor jaki powinny mieć?
Jeśli okleisz wsteczne też będą świeciły na czerwono, folia filtruje wtedy wszystkie inne barwy poza jej barwą (czyli w tym wypadku czerwoną)
Aaaa, bo gdzieś czytałem, że niektórzy artyści po pomalowaniu lamp motipem na czerwono zaopatrywali się w zielone żarówki w Norauto, Oszołomie, Tesco, czy jakimś innym markecie co w połączeniu z farbką dawało efekt pomarańczu podobno
No ale to po pomalowaniu, a na folię chyba się skuszę
Tańsza od blendy z 90 o lampach us/japan nie wspomnę
No ale to po pomalowaniu, a na folię chyba się skuszę
Tańsza od blendy z 90 o lampach us/japan nie wspomnę
siedze juz z 30 min i szukam linka do tego lakieru czerwonego do lamp ....ale jakos nie moge znależć mozecie podac nazwe bo nie wiem co wołac dokładnie w sklepie a nie chce zebyto wyszło jakies matowe tylko zeby wygladało jak normalna lampa. jak mi sie nie spodoba to lub bedzie ciulowo wygladało to wtedy zdecyduje sie na zakup lamp od avanta
Słuchaj, po pomalowaniu napewno bedzie matowy ale....po utwardzeniu sie lakieru nalezy go spolerowac pasta G3 Farecl'a jednak nalezy pamietac zeby nie przetrzec warstwy lakieru, dla pewnosci proponuje polozyc jedna wiecej, po zabiegu nie bedzie juz matowe <ok> Jednak jesli okaze sie ze miejsca malowane bardzo odrozniaja sie od reszty to mozna polozyc na całą lampe 2-3 warstwy lakieru bezbarwnego i spolerowac G3 a dla lepszego efektu wykonczyc pasta AutoMax.laki87 pisze:boje sie zakupic takich lakierow kurcze na allegro bo nie wiem jak to bedzie wygladało zeby sie nie okazalo ze jakis matowy kolor z tego wyjdzie bo tak to bedzie pinta straszna
Na allegro czasami pojawiają się takie "tuningowe" blendy do sedana, wykonane właśnie z takiego czerwonego odblasku. widziałem nawet na żywca jedną w Kraku
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, 18:03 przez PawelG, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam jedna Hella color Edition a konkretnie ta z zamkiem a druga normalna, obie z lekko dymionym wstecznym i jestem otwarty na propozycje bo nie lubie takich asymetriiMIODEK pisze:Hella Color Edition może ma ktoś do sprzedania te lampki, może wie kto ma je do sprzedania i jaka może być ich przybliżona cena ?