[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc
jednak decyduje się na full czerwień :mrgreen:
i zamiast zmieniać oświetlenie w radyjku kupie fabryczne radio audi z czerwonym poświetleniem (jak uda mi sie psrzdać stare to nawet taniej wyjdzie)
a można kupić jakieś ringi słabszej jakości, tańsze? ps. będę zakładał tylko 2 ringi na duże zegary bo te małe to dla mnie trochę przesada
i j.w. proszę o linka na diody
i zamiast zmieniać oświetlenie w radyjku kupie fabryczne radio audi z czerwonym poświetleniem (jak uda mi sie psrzdać stare to nawet taniej wyjdzie)
a można kupić jakieś ringi słabszej jakości, tańsze? ps. będę zakładał tylko 2 ringi na duże zegary bo te małe to dla mnie trochę przesada
i j.w. proszę o linka na diody
jak założe ringi to sam ocenisz czy wygląda ładniej czy nie :mrgreen:AUDI_A6 pisze:Eee wcale nie przesada, dla mnie kiepsko będzie to wyglądać na dwóch dużych tarczach. I nie kupuj żadnych innych niż tych z Dido, są bynajmniej sprawdzone i polecane.
chociaż możliwe że po zobaczeniu efektu założe jednak 4 ringi
Mnie też ciekawi właśnie czy podświetlenie na Led'ach będzie równomierne ?matt1988 pisze:A jakie diody założyłeś, ja chce tak u siebie zrobić ale mam obawy ze nie będzie podświetlać równomiernie.W końcu i Ja u siebie założyłem ringi. Podświetlenie zrobiłem na ledach. W nocy postaram się zrobić jakieś fotki.
- przemkolodz
- Forum Audi 80
Panowie dodajcie jedno DIODY świecą w cholere ciemniej, w nocy bardzo ładnie ale dopiero przy duzym mroku widac ze w ogole swieca Dodam ze przerabialem juz malowane zarowki, kondomiki i jak na razie nic mnie nie satysfakcjonuje..ale diody sa jak najbardziej OK i przy nich zostałem. Może zaopatrze sie w mocniejsze
PS...jak zalozyc te cholerne ringi.. za cholere nie moge ich wcisnac.. wydaja sie srednica wieksze niz otwory na zegary (od strony szybki oczywiscie juz wciskając).
PS...jak zalozyc te cholerne ringi.. za cholere nie moge ich wcisnac.. wydaja sie srednica wieksze niz otwory na zegary (od strony szybki oczywiscie juz wciskając).
Moim zdaniem diody też są jak najbardziej ok. Kupilem te niby rozpraszające. W nocy dają ładny czerwony efekt. A na słońcu nie widać że coś świeci. Ale chyba to samo by było z żarówkami. Przy małym słoneczku efekt wychodzi lekko różowy.
Moge dać kiepskiej jakości fotke z telefonu. Ale widać na niej że raczej poswietlona jest całość
Moge dać kiepskiej jakości fotke z telefonu. Ale widać na niej że raczej poswietlona jest całość
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja obkleiłem żaróweczki czerwoną folią przezroczystą i jest wdg. mnie super. Z diodami bawię się od dłuższego czasu i widziałem na żywo jak oświeci w kilku autach - w żadnym nie było to tak równomierne jak podświetlenie żarówkowe. Jeśli macie czas i chęci to proponuję podświetlenie diodami ale Super Flux. Jest to trochę czasochłonne gdyż fluxy są większe i kwadratowe a do tego trzeba stosować rezystor. Ale... dla chcącego nic trudnego. Fluxy mają jedna o wiele większy kąt świecenia / 100-140 stopni/ niż zwykłe ledy / 20-80 stopni/ oczywiście w zależności od diody. zastanawiałem się nad taką podmianką ale dałem sobie spokój tak jest ładnie jak mam. Jedynie wymieniłem "palucha" w podsufitce na fluxy i dołożyłem podświetlenie w nogach z tyłu /podłączone pod czujniki krańcowe/ i czerwone ledy w bagażniku - w schowkach mojej zabudowy / również pod czujnikiem krańcowym. Ale o tym koleje rezanko
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
masz tu link do żarówek http://moto.allegro.pl/item371253122_ko ... inne_.html
a co do oprawek jeżeli nie chcesz ich rezac to musisz zastosować większe ja zastosowałem
takie http://moto.allegro.pl/item373677694_za ... egary.html
te ledy co są w tych oprawkach wyćiągłem i włożyłem czerwone żarówki możesz spróbować z tymi ledami ale u mnie nie bardzo zdało egzamin świeciło punktowo a żarówki świecą idealnie
a co do oprawek jeżeli nie chcesz ich rezac to musisz zastosować większe ja zastosowałem
takie http://moto.allegro.pl/item373677694_za ... egary.html
te ledy co są w tych oprawkach wyćiągłem i włożyłem czerwone żarówki możesz spróbować z tymi ledami ale u mnie nie bardzo zdało egzamin świeciło punktowo a żarówki świecą idealnie