[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc
Niki20 pisze:Tak prędkościomierz jest podświetlany 3 żaróweczkami... Jakiej mocy diody kupiłeś?? Diody żeby rozpraszały światło trzeba delikatnie spiłować...
levis1991 ja się nad podobnymi zastanawiam.
ja nie mam problemu z pktowym świeceniem i dlatego chciałbym sie innych ludzi zapytać jak to wygląda w pokretał nawiewu i przyciskach to cieszy nikuś jak coś świeci na max czerwono a nie na pomarańczowo lub slabo czerwono Tylko jeszcze nikt się nie wypowiedział w moim zapytaniem wcześniejszym...
Ja wyrzuciłem oryginalne podświetlenie z pokręteł razem z przewodami i oprawkami. Przykleiłem i polutowałem paski led (podobne do tych: http://www.allegro.pl/item901137972_lis ... ml#gallery) i na dodatek w samych pokrętłach wmontowałem spiłowane ledy ultrajasne w miejscu strzałki na przewodach elastycznych. Żeby nie świeciło zbyt jaskrawo, przykleiłem na te ledy w pokrętłach kawałki kolorowej izolacji. W przyciskach zamontowałem ledy w oprawkach T5 (musiałem je zmatowić żeby dały rozproszone światło) ale tylko w miejscu ikonki a w miejscu symbolu włączenia przycisku pozostały żarówki.ja nie mam problemu z pktowym świeceniem i dlatego chciałbym sie innych ludzi zapytać jak to wygląda w pokretał nawiewu i przyciskach to cieszy nikuś jak coś świeci na max czerwono a nie na pomarańczowo lub slabo czerwono Tylko jeszcze nikt się nie wypowiedział w moim zapytaniem wcześniejszym...
Ps. Niestety w moim przypadku jest to kolor niebieski z elementami czerwonymi (np. pokrętło regulacji temperatury i zegary). Przyciski, dwa zewnętrzne pokrętła i podświetlenie schowków obok klawiszy i pod popielniczką oraz oświetlenie nad nogami są w kolorze niebieskim.
Foto jeszcze ze starym radiem, teraz jest czerwone.
[/quote]
Ostatnio zmieniony 04 lut 2010, 20:01 przez JacekSol, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, trochę już mi się ten kolor przejadł, ale jak na razie nie mam czasu na zmianę. Poza tym, podświetlenie schowków, a właściwie tego pod popielniczką w kolorze nibieskim daje jedynie dyskretną transparentność przedmiotów które tam są położone, nie rażą a są delikatnie widoczne. Tak więc jeśli zmienię kolor (a na pewno zmiany będą) to podświetlenie pod popielniczką zostanie niebieski.
Jak już pisałem wcześniej, jak na razie nie mam czasu na zmianę, generalnie zabiegany jestem. Czerwone ledy mam już od końca jesieni ale nie ma kiedy zamontować. Tak samo tylne chlapacze (bo mi zderzak w zimie straszy zamarzniętym błotem pośniegowym) i czeka na chwilę wolnego. Teraz miałem awaryjną robotę przy tylnej wycieraczce i musiałem to robić w pracy (czasami w nocy bo na zmiany pracuję) i przy tej okazji i zdjętej tapicerki tylnej klapy, zamontowałem światło przeciwmgielne tylne z prawej strony w miejscu zaślepki. Teraz są symetrycznie po obu stronach klapy i wygląda nieźle. Fotki dorzucę może dopiero jak samochód umyję.
żarówki podświetlenia pokreteł nawiewu
Witam
Mam pytanie jakie są orginalne żarówki podświetlania pokręteł nawiewów .
Proszę o fotke
Mam pytanie jakie są orginalne żarówki podświetlania pokręteł nawiewów .
Proszę o fotke