Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zabudowa bagażnika B3

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
josef
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: josef » 24 sty 2008, 19:56

<ok> ładnie,ładnie,nawet piknie to wyszlo ,warto było poświęcić te parę godzin ;-)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 24 sty 2008, 20:56

ponczo pisze:Ja mam takie pytanie, może ktoś się już spotkał z podobną zabudową jak ma Oofol, tylko w B4 :?: W B4 na pewno jest większe pole do popisu bo mamy wnękę na koło zapasowe i można ładnie w nią wkomponować jakiś fajny głośnik basowy ;-) Może ktoś ma zdjęcia z prac nad taką zabudową w B4? :->
Oofol jestem bardzo ciekawy jak to u Ciebie gra :mrgreen:
Hmmm jest tylko 1 rozwiązanie - pożyczaj autko i wpadaj w sobotę!

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 24 sty 2008, 20:56

Oofol pisze:Bardzo mi miło kolego że ci się podoba :-D
Cenię sobie własnoręczną robotę ;-)

Ponczo tak na szybko znalazłem jedną instalację : http://www.extremecaraudio.pl/Zabudowy/ ... di80b4.htm

ponczo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ponczo » 24 sty 2008, 21:19

Oofol pisze:Hmmm jest tylko 1 rozwiązanie - pożyczaj autko i wpadaj w sobotę!
Uwierz że bardzo bym chciał ale nie dam rady :-(

AUDI_A6, Dzięki ;-) Widzę że z bagażnika mało co zostało :-P
Wrzucając we wnękę koła zapasowego głośnik basowy można liczyć na miękki i nisko schodzący bas? czy wnęka będzie za małą komorą akustyczną :?:

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 24 sty 2008, 21:29

Tam wrzuca się małe głośniki przeważnie typu 20cm i one grają w komorze zamkniętej.. Dużej objętości tam nie uzyskasz ale do takiego głośnika jest zupełnie wystarczająco. Ważne by komora była maksymalnie szczelna.

Nieco prostszy montaż w 80tce : http://www.extremecaraudio.pl/Zabudowy/audi80.htm

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 25 sty 2008, 10:41

Ponczo powiem jedynie: SZOKDA...
Co do zabudowy to wydaje mi się że we wnękę tak czy siak powinieneś wstawić osobno skręconą skrzynkę bo nie uszczelnisz pokrywy na tyle...Poza tym to nie ma to jak płyta na ścianki a nie blacha...
Co do 2 linka AUDI_A6 to ciekaw jestem jak grają te Earthquake'i w tak płaskiej obudowie - widziałem je już w takich i nawet cieńszych i jestem bardzo ciekaw jak to gra...
Ale z ceną tej skrzynki koleś lekko przesadził - 400zł za płyty, wkręty, klej i obicie??? Chyba że robił to w "profesjonalnym" salonie CA (nie chciało mi się czytać opisu :-P )

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 27 sty 2008, 13:04

Oofol <bravo> ja sam myślałem o czymś takim tylko u mnie będzie ciut gorzej bo mam zbiornik instalacji podtlenku lpg :-x ale myślałem nad zmianą tego dziadostwa na zbiornik toroidalny i zamiast pełnowymiarowego zapasu protezka. Chciałem ogólnie zrobić coś takiego jak Góral na www.rezacze.pl a co do audio to zastanawiam się jakby wtedy suba umieścić na bocznej ściance tam gdzie obecnie jest zapas. Grało by to jakoś, próbował już ktoś tak :?:
Sorki wiem że to pytanie powinno być bardziej w dziale CA ale może ktoś zna odpowiedź

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 27 sty 2008, 16:38

Grać by grało - ja próbowałem ze skrzynką która jest właśnie w mojej zabudowie ale wymiary bagażnika mi nie odpowiadały. Wszystko zależy od tego jaki przetwornik zastosujesz i jak dobrą skrzy nie do niego zrobisz. a czy będzie to w miejscu zapasu czy w podłodze to w tym wypadku [B3] nie gra już większej roli...

Ja niestety muszę dodać że moja zabudowa przed wczoraj przestała spełniać swoje zastosowanie... Po zainstalowaniu nowego wzmacka nie wziąłem pod uwagę faktu iż prz 2Ohm ma on "troszkę" większą moc niż przy 4Ohm i jedna cewka w moim Hollywood'zie się usmażyła... Dziś go rozebrałem (głośnik) i przewinę cewkę tym razem spróbuję zrobić tylko jedną - taki też występuje z tej serii. Zobaczymy co z tego wyniknie - jak będzie źle to będzie dobry pretekst do zakupu nowego przetwornika :-P

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 27 sty 2008, 18:38

no szkoda że padło, ale miejmy nadzieję że sobie z tym poradzisz bez większych problemów :-) ja u siebie takiej zabudowy robić niestety nie będę choćbym bardzo chciał, poprostu mam gaz i zapasówkę - zajmują sporo miejsca, a do tego bagażnik jest mi potrzebny, czasami nawet bardzo, a jakbym go zabudował to... no nie specjalnie :-) ale nacieszyć oczy zawsze można ;-)

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 27 sty 2008, 18:59

Oofol myślałem bardziej o subie na boku tak żeby podłoge można by było czasami na coś wykorzystać
spaykee polecam lekture stronki www.rezacze.pl :mrgreen:
Tam jeden z posiadaczy audiczek też tak miał jak my tylko że w coupejce i tej w budzie B2 ale myśle że u nas też da się takie coś zmontować kwestia tylko ile czasu to zajmie i jakie ilości pln pochłonie :?: wiadomo trzebaby było kupić zbiornik toroidalny zamiast zwykłej butli i protezke. Jedno i drugie położyć na podłodze na płask i na to kłaść płyty tak, aby były podnoszone obie strony bagażnika żeby był dostęp do zapasu i butli w razie czego
Dobrze mówie :?: ;-)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 27 sty 2008, 19:16

Ja też mówiłem o subie=skrzyni!

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 29 sty 2008, 19:19

Oofol pisze:Ja też mówiłem o subie=skrzyni!
No to gadamy o tym samym <ok> możliwe że źle przeczytałem sorki za nieporozumienie <piwo>

krychu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krychu » 16 lut 2008, 12:41

Niedawno w B4 sedan widzialem takie rozwiazanie

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 16 lut 2008, 19:14

Też o czymś takim myślałem ale stwierdziłem że to co mam teraz będzie lepsze (dla mnie).

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 16 lut 2008, 20:10

Oofol, Respect fajnie to wygladało (aje lajw w karpaczu widziałem :mrgreen: ) szkoda tylko ze głosnik sie skopcił w najmniej odpowiednim momencie ale i tak dzień predzej była mala demonstracja i było naprawde przyjemnie :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl