Witam
Mam krótkie pytanie (szukałem w google ale nie trafiłem na odpowiedz) jak napisałem wyżej posiadam silnik ABT ale ma już najechane km i pasuje go zmienić, a mam drugi silnik AAD z automata także nie zajechany i z mniejszym przebiegiem i chcę zrobić podmiankę.
Moje pytanie - czy goły silnik, sam słupek AAD (oczywiście bez kolektora ssącego) pasuje zamiast ABT ? Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam...
[ B4 ABT ] AAD zamiast ABT
mocowanie silnika jest identyczne, dwie łapy po bokach i poduszki do karoserii , nie do wózka jak w B3, nie ma tylko łapyi do przedniej belki, ale są otwory w bloku i ją mogę przekręcić od siebie, ten silnik AAD jest z audi 100 c4 2.0
[ Dodano: 2012-11-10, 18:12 ]
Pół roku mineło i przypomniałem sobie o tym temacie - dla zainteresowanych znam już odpowiedz : Nie udało się przełożyć przez jeden głupi szczegół to że kolektory ssące różnią się od siebie było oczywiste, niestety głowica AAD ma dodatkowo wytłoczenia na wtryski paliwa. I mój kolektor od ABT do niej nie pasuje.
Dobrze że zorientowałem się przed wyjęciem swojego silnika. :mrgreen:
PS. został mi bardzo ładny silnik AAD z przebiegiem 200.000 ale nie styrany bo chodził z automatyczną skrzynią. Jeśli ktoś z okolic Łodzi potrzebuje moge sprzedać.
Pozdrawiam klubowiczów...
[ Dodano: 2012-11-10, 18:12 ]
Pół roku mineło i przypomniałem sobie o tym temacie - dla zainteresowanych znam już odpowiedz : Nie udało się przełożyć przez jeden głupi szczegół to że kolektory ssące różnią się od siebie było oczywiste, niestety głowica AAD ma dodatkowo wytłoczenia na wtryski paliwa. I mój kolektor od ABT do niej nie pasuje.
Dobrze że zorientowałem się przed wyjęciem swojego silnika. :mrgreen:
PS. został mi bardzo ładny silnik AAD z przebiegiem 200.000 ale nie styrany bo chodził z automatyczną skrzynią. Jeśli ktoś z okolic Łodzi potrzebuje moge sprzedać.
Pozdrawiam klubowiczów...