jest taka możliwość, należy najpierw odpiąć od portu usb a później od auta jak zrobiłeś to odwrotnie to mógł się uszkodzić. Spróbuj ściągnąć sobie jeszcze inny program np. VWTool albo Vag'a i sprawdź na nich.myślicie ze kabelek szlag trafił? bo w sumie to 2 razy się połączył
abk diagnostyka
sprawdziłem na vwtool i vcds pl10.6 i polskim vag 4.9. zacząłem od polskiego i się połączył może nie od razu ale się udało za to później już na żadnym nie chciał a próbowałem kilka razy połączyć, zmieniałem com w programie i ustawieniach usb.
mam na kablu obd 2 diodę i jak podłącze czarny kabelek z obd1 do wtyczki w aucie to kontrolka się zapala wiec chyba kabel dobry,wiec o co chodzi?
auto nie musi być przecież włączone żeby zczytac błędy jedynie jak się chce logi zrobić ....dobrze mowie? :oops:
mam na kablu obd 2 diodę i jak podłącze czarny kabelek z obd1 do wtyczki w aucie to kontrolka się zapala wiec chyba kabel dobry,wiec o co chodzi?
auto nie musi być przecież włączone żeby zczytac błędy jedynie jak się chce logi zrobić ....dobrze mowie? :oops:
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
szczerze mówiąc ta sam nie mam pojęcia skoro za pierwszym razem Ci się połączył a teraz nie chce. Ja miałem problemy z pierwszym uruchomieniem a dokładnie ze sterownikami do tego ustrojstwa.masked25 pisze:ale dlaczego to nie mam pojecia
Spróbuj może jakieś inne auto z grupy vag podpiąć, może to coś wyjaśni. Na czym śmigasz Xp, Vista czy Win7?
Spróbuj kolego z jakimś VAG-iem 311-2 u mnie na innych nie bardzo trybi wszystko zależy od kabelka...dioda może Ci się palić ale kablem może być werk...mam taki na stanie dioda się pali ale nawet komp nie rozpoznaje go. Dlatego kupiłem drugi kable i smiga na 311-2 i 409 też działa na polskim VAG-u 4.9 też bez problemu.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
a nie dostałeś razem z urządzeniem? Jak tylko znajdę to Ci podeślę swoje ale nie wiem czy będą pasiły.masked25 pisze:jak mozecie to podeslijcie mi sterowniki do tego moze to pomoze
[ Dodano: 2012-01-19, 20:45 ]
znaczy sterowniki maszmasked25 pisze:w menadzerze jest normalnie port jak podpinam kabelek.
com 1 ustawiony wydaje mi sie ze prawidlowo tak jak w necie znalazłem
wczoraj probowałem vag 208, vwtool, polski vag409 i nic,
odinstalowalem wszystko i nic
sprobuje jeszcze sterowniki kabla odinstalowac i zainstaluje jeszcze raz, chociaz w menadzerze pokazuje mi poprawnie ten kabel wiec mysle ze to nie to.
w programie pokazuje port com ok interfejs not found
sterowniki dostalem wraz z kablem i vwtool
wczoraj probowałem vag 208, vwtool, polski vag409 i nic,
odinstalowalem wszystko i nic
sprobuje jeszcze sterowniki kabla odinstalowac i zainstaluje jeszcze raz, chociaz w menadzerze pokazuje mi poprawnie ten kabel wiec mysle ze to nie to.
w programie pokazuje port com ok interfejs not found
sterowniki dostalem wraz z kablem i vwtool
[B4 ABK] właściwe wskazania vag- pilnie potrzebne
Witam, pilnie potrzebuje właściwe wskazania vag dla ABK+LPG, ECU DIGIFANT 1.6, VAG 4.9PL jeżeli jest gdzieś taki temat to przepraszam ale potrzebuje to na jutro, będę miał okazję i dostęp do sprzętu i chciałbym sprawdzić co boli moje ABK, lub nie boli .
Z góry dzięki
Z góry dzięki