Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

B4 ABK 115KM, brak iskry, porada fachowców

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
esprite
Forum Audi 80
Forum Audi 80

B4 ABK 115KM, brak iskry, porada fachowców

Post autor: esprite » 26 paź 2011, 14:22

Witam kolegow, jestem tu nowy, jednak o motoryzacji troche wiem, ale to co obecnie mnie zaskoczyło pozostaje bez odpowiedzi, mianowicie wczoraj odpalilem auto z rana pochodziło minute i nagle zdechł i już do mnie nie przemówił. ekspertyza to brak iskry, cewke podpiałęm do audi b3 także sama cewka działa, wymieniłem także aparat zapłonowy gdyż podejrzewałem czujnik halla, i dalej nic, mam pytanie czy mogł pść moduł zapłonowy skoro dostaje napiecie + z modułu na cewke? czy jest jakieś inne zabezpieczenie bo na skrzynce bezpiecznikó takowej opcji nie widze, mam rónież pytanie czy to jakaś specjalna cewka z takim wyjściem jak na foto? http://allegro.pl/audi-80-b4-2-0-cewka- ... 17317.html , bo ja posiadam takie wlasni wyjscie a w wiekszosci cewek jest szersze

Awatar użytkownika
kamiloo89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamiloo89 » 26 paź 2011, 14:48

to co podałeś link to jest normalna cewka ja taką posiadam w swoim abk
niedawno wymieniałem bo mi padła właśnie

esprite
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: esprite » 26 paź 2011, 15:13

teraz to juz wiem ze to orginalna cewka do abk, bo ja mam tylko takie wejscie ale modul jakis obok, wiec myslaem ze moja to jakas herezja:) bo sama cewka jest oki, czujnik halla rowniez wiec juz chyba tylko modul mogl pasc choc napiecie na cewke idzie +12, chyba ze cos z minusem idacym na wtyk "1"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl