Witajcie mam problem z podaniem paliwa ale od początku. Zrobiłem generalny remont silnika, nowe pierścienie panewki uszczelki. Po skręceniu nie chciał odpalić sprawdziliśmy na wtryskach i paliwa brak. cofnąłem się do filtra paliwa paliwo leci. dochodzi do miejsca które zaznacze na zdięciu
Uploaded with ImageShack.us
1 tu paliwo się nie pojawia
0 paliwo przy obrotach silnika leci jak szalone.
skoro pod 0 jest paliwo a pod 1 już nie ma to co jest przyczyną i jaki element należy wymienić by paliwo pojawiło się na wtryskach??
i jeszcze jedno czy czujnik położenia wału jest wstanie zablokować podawanie paliwa poprzez rozdzielacz paliwa na poszczególne wtryski ??
[B3 1.8 JN 90KM] brak paliwa na wtryskach.
-
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
JN chyba nie ma czujnika położenia wałudestynation87 pisze:i jeszcze jedno czy czujnik położenia wału jest wstanie zablokować podawanie paliwa poprzez rozdzielacz paliwa na poszczególne wtryski ??
Sprawdź czy przypadkiem nie spalił Ci się bezpiecznik z napisem motor bo sam kiedyś miałem podobne objawy.
A próbowałeś ręcznie podnosić klapkę przepływomierza :?: wtedy paliwo powinno lecieć.
-
- Forum Audi 80
tylko jak ono mogło uciec skoro na miejsce dojechałem i nie było żadnego problemu zrobiłem remont silnika a ściągałem tylko głowice i kolektory. nic więcej. to jak paliwo z układu mogło uciec??
[ Dodano: 2013-07-06, 08:23 ]
ok sprawdze dziś te dwie rzeczy i dam znać co i jak
[ Dodano: 2013-07-06, 18:18 ]
sprawdzone bezpieczniki wszystko wporządku przepustnicą się można bawić ale to podciśnienie otwiera wtryski na rozdzielaczu więc nie idzie tego zdiagnozować. może gdzieś w ciśnieniu tkwi przyczyna, ale jak ją zdiagnozować ?? ma ktoś jakieś poomysły co może mu jeszcze dolegać ??
[ Dodano: 2013-07-10, 13:23 ]
dobra udało się odpalić cudo przyczyną był przestawiony rozrzą
[ Dodano: 2013-07-06, 08:23 ]
też mi się tak wydawało że steruje poprzez hala ale mechanior luknoł i stwierdział że jest jak w seacie jakimś że jest i jedno i drugie.PieterB pisze: JN chyba nie ma czujnika położenia wału
bezpieczniki sprawdziłem ale nie te od motoru (taka gapa). próbowałem wstrzykiwać paliwo strzykawką ale nie otwierałem przepustnicy.PieterB pisze:Sprawdź czy przypadkiem nie spalił Ci się bezpiecznik z napisem motor bo sam kiedyś miałem podobne objawy.
A próbowałeś ręcznie podnosić klapkę przepływomierza :?: wtedy paliwo powinno lecieć.
ok sprawdze dziś te dwie rzeczy i dam znać co i jak
[ Dodano: 2013-07-06, 18:18 ]
sprawdzone bezpieczniki wszystko wporządku przepustnicą się można bawić ale to podciśnienie otwiera wtryski na rozdzielaczu więc nie idzie tego zdiagnozować. może gdzieś w ciśnieniu tkwi przyczyna, ale jak ją zdiagnozować ?? ma ktoś jakieś poomysły co może mu jeszcze dolegać ??
[ Dodano: 2013-07-10, 13:23 ]
dobra udało się odpalić cudo przyczyną był przestawiony rozrzą