Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 JN 90KM] brak paliwa na wtryskach.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
destynation87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 JN 90KM] brak paliwa na wtryskach.

Post autor: destynation87 » 04 lip 2013, 16:26

Witajcie mam problem z podaniem paliwa ale od początku. Zrobiłem generalny remont silnika, nowe pierścienie panewki uszczelki. Po skręceniu nie chciał odpalić sprawdziliśmy na wtryskach i paliwa brak. cofnąłem się do filtra paliwa paliwo leci. dochodzi do miejsca które zaznacze na zdięciu

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

1 tu paliwo się nie pojawia
0 paliwo przy obrotach silnika leci jak szalone.

skoro pod 0 jest paliwo a pod 1 już nie ma to co jest przyczyną i jaki element należy wymienić by paliwo pojawiło się na wtryskach??

i jeszcze jedno czy czujnik położenia wału jest wstanie zablokować podawanie paliwa poprzez rozdzielacz paliwa na poszczególne wtryski ??

bobsley6
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bobsley6 » 05 lip 2013, 22:57

ja odpowietrzam układ poprzez odkrecenie wszystkich srub na rozdzielaczu paliwa. prawdopodobnie paliwo uciekło. z wtrysków..

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 06 lip 2013, 08:18

destynation87 pisze:i jeszcze jedno czy czujnik położenia wału jest wstanie zablokować podawanie paliwa poprzez rozdzielacz paliwa na poszczególne wtryski ??
JN chyba nie ma czujnika położenia wału

Sprawdź czy przypadkiem nie spalił Ci się bezpiecznik z napisem motor bo sam kiedyś miałem podobne objawy.
A próbowałeś ręcznie podnosić klapkę przepływomierza :?: wtedy paliwo powinno lecieć.

destynation87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: destynation87 » 06 lip 2013, 08:18

tylko jak ono mogło uciec skoro na miejsce dojechałem i nie było żadnego problemu zrobiłem remont silnika a ściągałem tylko głowice i kolektory. nic więcej. to jak paliwo z układu mogło uciec??

[ Dodano: 2013-07-06, 08:23 ]
PieterB pisze: JN chyba nie ma czujnika położenia wału
też mi się tak wydawało że steruje poprzez hala ale mechanior luknoł i stwierdział że jest jak w seacie jakimś że jest i jedno i drugie.
PieterB pisze:Sprawdź czy przypadkiem nie spalił Ci się bezpiecznik z napisem motor bo sam kiedyś miałem podobne objawy.
A próbowałeś ręcznie podnosić klapkę przepływomierza :?: wtedy paliwo powinno lecieć.
bezpieczniki sprawdziłem ale nie te od motoru (taka gapa). próbowałem wstrzykiwać paliwo strzykawką ale nie otwierałem przepustnicy.

ok sprawdze dziś te dwie rzeczy i dam znać co i jak :)

[ Dodano: 2013-07-06, 18:18 ]
sprawdzone bezpieczniki wszystko wporządku przepustnicą się można bawić ale to podciśnienie otwiera wtryski na rozdzielaczu więc nie idzie tego zdiagnozować. może gdzieś w ciśnieniu tkwi przyczyna, ale jak ją zdiagnozować ?? ma ktoś jakieś poomysły co może mu jeszcze dolegać ??

[ Dodano: 2013-07-10, 13:23 ]
dobra udało się odpalić cudo przyczyną był przestawiony rozrzą

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl