[80 b4 abt 2,0 automat] brak wolnych obrotów
[80 b4 abt 2,0 automat] brak wolnych obrotów
Witam szanowne Forumowisko ! od jakiegoś czasu moje a80 pracuje na ssaniu trzyma non stop równo 1000 obrotów czy zimny czy goracy ciagle 1000 .wymieniłem czujnik wody 3 pinowy i dalej bez zmian czy znajde jeszcze inny czujnik i gdzie go szukac.W poprzedniej maszynie jakos miałem to obstukane (b3 motor jn) tego jakoś nie mogę zrozumieć chyba kwestia przyzwyczajenia.chyba ze to jest abk .u mnie jest okragły filtr powietrza ale coś mi i tak nie pasuje .wieczorkiem dodam fotkę motorka może co wymyslimy....
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Jak masz okrągły filtr to masz silnik ABT (jak w tytule wątku) na jedno punktowym wtrysku. Sprawdź czy nie przyblokował się nastawnik przepustnicu(potocznie zwany krokowiec) w automacie jest inny numer kat niż do zwykłej skrzyni- zdje się że chodzi o jakieś dodatkowe sygnały. A może już jest założony nieodpowiedni. :roll:
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A to co robiłeś przy silniku ?
Może coś nie podłączone albo źle zmontowane, nie bierze przypadkiem fałszywego powietrza w okolicach zespołu wtryskowego- chodzi o podstawę tą gumową. Poruszaj całym "gaźnikiem" i zobacz czy nie ma zmian, posprawdzaj jeszcze układ podciśnienia do serwa i i filtra węgla .
Może coś nie podłączone albo źle zmontowane, nie bierze przypadkiem fałszywego powietrza w okolicach zespołu wtryskowego- chodzi o podstawę tą gumową. Poruszaj całym "gaźnikiem" i zobacz czy nie ma zmian, posprawdzaj jeszcze układ podciśnienia do serwa i i filtra węgla .
wszystkie węże rury elementy gumowe , uszczelki podcisnienie jest wymienione poskładane jak trzeba ale moge sie mylić .tak sobie mysle czy przypadkiem czujknik powietrza temperatury jak w jn nie jest rąbnięty o il;e mam tu coś takiego .ale temat jest rozwojowy .i w tym tygodniu biore dzień wolnego , do tego kabze kasiory i musze to zrobić
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Fakt :mrgreen: nawet na to nie zwróciłem uwagi.PieterB pisze:3 pinowy(szary) to jest od zegarów a 2 pinowy(niebieski) jest od kompa. To który wymieniłeś :?: tak dla pewności pytam.piotrpiter pisze:wymieniłem czujnik wody 3 pinowy i dalej bez zmian
Jeżeli tak to weź odłącz niebieski i zobacz czy bedzie różnica w pracy silnika.
-
- Forum Audi 80
koncze prace o 18 to wieczorkiem postaram sie zbadac temat poki co kurde nawet nie chce mi sie wracac do domu 40 w cieniu u mnie
[ Dodano: 2012-07-04, 16:54 ]
odrobinke dłubałem dziś napewno cos było grzebane przy regulacji linki .srubka przy kowadełku jest wkrecona na max czyli wczesniej obroty były za niskie i chyba ktos gmerał przy gazniku i poszedł najprostsza droga wkrecajac srubę by gaz nie schodził do zera .sama owa srubka nie wyglada mi na ori audi jest z łbem pół okragłym jakby niklowana na krzyzak ale jakas bardZiej typ radziecki
[ Dodano: 2012-07-05, 16:22 ]
wymieniony był dwupinowy
[ Dodano: 2012-07-05, 21:52 ]
byłem na kompie i wiekszych błedów nie wykazało jedynie w skrzyni i czujnik predkosci ale juz jest git
[ Dodano: 2012-07-04, 16:54 ]
odrobinke dłubałem dziś napewno cos było grzebane przy regulacji linki .srubka przy kowadełku jest wkrecona na max czyli wczesniej obroty były za niskie i chyba ktos gmerał przy gazniku i poszedł najprostsza droga wkrecajac srubę by gaz nie schodził do zera .sama owa srubka nie wyglada mi na ori audi jest z łbem pół okragłym jakby niklowana na krzyzak ale jakas bardZiej typ radziecki
[ Dodano: 2012-07-05, 16:22 ]
wymieniony był dwupinowy
[ Dodano: 2012-07-05, 21:52 ]
byłem na kompie i wiekszych błedów nie wykazało jedynie w skrzyni i czujnik predkosci ale juz jest git