Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 AAD LPG]Chodzi jak traktor,czy to świece ?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
darioosh B3/B4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 AAD LPG]Chodzi jak traktor,czy to świece ?

Post autor: darioosh B3/B4 » 07 lip 2012, 11:38

Witam wszystkich. Mam problem z moją Audiolką. Dziś gdy chciałem jechać nad Zalew Zegrzyński z rodzinką to Audiolka odmówiła posłuszeństwa. Ciężko odpalała, a jak już odpaliła to pracowała jak Ursus. Obejrzałem kopułkę aparatu zapłonowego; jest OK. C mnie zaniepokoiło to dziwne "czarne pierścienie" u nasady porcelanki na świecach,ale tylko na dwóch pierwszych patrząc od chłodnicy. Czy to skończył się żywot świec ? Mają jakieś 3 lata-świece 3-elektrodowe.Autko zasilane jest gazem z rozdzieleniem dopływu gazu na każdy cylinder-jeśli to ma znaczenie. Pozdrawiam.

slawek88yo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slawek88yo » 07 lip 2012, 12:20

prawdopodobnie nie pali ci na któraś świecę, wiec świece i kable do wymiany przy gazie zmienia się te części częściej niż na benzynie

Awatar użytkownika
darioosh B3/B4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: darioosh B3/B4 » 07 lip 2012, 16:44

Tak myślałem. Te czarne "pierścienie" na porcelance to pewnie sadza z iskry idącej z aparatu zapłonowego i nieprzekazywanej przez świece do cylindrów. Mam rację ? Czy coś popi.... ?

[ Dodano: 2012-08-12, 13:52 ]
Świece wymienione. Kolejny problem mam z popękaną rurą dolotową powietrza do przepustnicy. Numer na niej wytłoczony to 026 133 357 G .
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2012-08-12, 23:48 ]
W dwóch miejscach złapało Superglutem. W trzecim miejscu jeszcze czekam na efekt. Myślicie, że to wytrzyma :?: Może jakoś to wzmocnić innym klejem :?: Tylko jakim :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl