Witam. Jak w temacie. Kilka razy zdążyło mi się że podczas jazdy na gazie autko mi zgasło.....oczywiście za chwilę mogę normalnie odpalić, tzn coraz częściej gdy odpalam autko nie świecą mi się kontrolki od ręcznego,ladowania i czegoś jeszcze, tzn włączam zapłon i nic nie święci bądź słabo, i wtedy gdy kręcę rozrusznikiem to nie mogę odpalic, a jeśli kontrolki normalnie świecą to jest ok....
Wcześniej mogłem zrobić taki myk , aby autko odpalic wlanczam na raz zaplon i na 2 odpalam, i gdy na raz nie ma kontrolek to biorę na półtora i czasem kontrolkio Sie zapalały i autko odpalilo...
Nic nie było wymieniane, grzebanie ostatnio, co do pierwszego, to ludzie pisali coś o cewce, czujniki halla..???
Jeśli chodzi o drugie to może jakiś przekaźnik pada??? Czytałem że jakiś kabelek może nie łączyć (od alternatora , niebieski?) Proszę o jakieś sugestie, i co mogę na początek sprawdzić.
Pozdrawiam.
[B3 1.8 PM + lpg] - czasem gaśnie podczas jazdy, nie odpala
[B3 1.8 PM + lpg] - czasem gaśnie podczas jazdy, nie odpala
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, 07:01 przez Pietera, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapałem i jak miałem przelaczone na pb, to było coś takiego że odpalilem autko , przejechalem na pb 1km , zgsilem na chwilę, i gdy odpalilem to od razu gasło i tak że 3 razy , i Sie wkurzylem i dałem na lpg i niby lepiej było, lecz na lpg podczas jazdy wcześniej tak było....
Powinienem posprawdzac conieco, lecz Puki co codziennie mam zajęcie - praca na miejscu chwilowa po 12h Sie trafiła....jak będę miał czas to pogrzebie...
Przepraszam za błędy, pisze z telefonu.
Edit, czasem też bywa że na pb jeździ ok, lub szajha uderzy i gaśnie.....
Co mogę sprawdzić???
[ Dodano: 2013-06-26, 21:06 ]
Wczoraj podczas jazdy na pb autko zgasło... nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny...
Powinienem posprawdzac conieco, lecz Puki co codziennie mam zajęcie - praca na miejscu chwilowa po 12h Sie trafiła....jak będę miał czas to pogrzebie...
Przepraszam za błędy, pisze z telefonu.
Edit, czasem też bywa że na pb jeździ ok, lub szajha uderzy i gaśnie.....
Co mogę sprawdzić???
[ Dodano: 2013-06-26, 21:06 ]
Wczoraj podczas jazdy na pb autko zgasło... nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny...