[ABK] czujnik stukowy walu
[ABK] czujnik stukowy walu
witam tak jak w temacie chce sie dowiedziec gdzie znajduje sie czujnik stukowy polozenia walu to wykazał VAG po podłączeniu , czy to jest ten slynny niebieski czujnik o ktorym jest czesto mowa na forum gdy cos sie nie dobrego dzieje z silnikiem i jego obrotami . Jakie są zazwyczaj objawy gdy pada ten czujnik co prawda blad został skasowany ale nigdy nic nie wiadomo co mi wykaze po jego ponownym podłaczeniu do VAGA. prosze o pomoc bo juz dlugo szukam przyczyny klopotów moim z silnikiem . LPG TO ZABUJCA ABK !!! tak stwierdzam teraz
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Czujnik stukowy przykręcony jest do bloku silnika jak się stoi przodem do auta to po prawej stronie obok chłodnicy olej, a wtyczka znajduje się z tyłu silnika obok akumulatora.
z tym się nie zgodzę bo znam osobiście kilka osób które mają ABK na gazie i wszystko chodzi gitara i sam też zamierza swoją zagazować w najbliższej przyszłości!jabko_nb pisze:LPG TO ZABUJCA ABK !!!
Ostatnio zmieniony 28 sty 2015, 10:50 przez Pieterb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zobacz co się dzieje w blokach pomiarowych jakie wskazania czujnika położenia przepustnicy oraz wskazania przepływomierza.
Sprawdź szczelność dolotu.
Sprawdź szczelność dolotu.
Pewnie miałeś wystrzały przy LPG na zwykłym mieszalniku? Tak to jest jak się montuje do wielopunktowego wtrysku system zasilania paliwem z ery gaźnika.jabko_nb pisze:LPG TO ZABUJCA ABK !!! tak stwierdzam teraz
wlasnie nie nie mialem zadnych wystrzałow przy przełaczeniu sie na gaz , Auto duzo pali mi kopci na czarno ma moc , wachaja sie mu obroty swiece sa czarne jak smola ( zalozone nowe NGK) , myslalem tez ze to ze tak sie dzieje ze duzo pali to wina zapowietronego ukladu chlodzenia ( na bank jest zapowietrzony z racji ze na 90 * jak do dam gazu to momentalnie ida duze bąble powietrza
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
juz wszyskto jest oki dzieku koledze jugo007 , wszystkie objawy ustaly po jego diagnozie wyszedl czujnik temp stad wszystko wariowalo bo komp pobiera dawke paliwe zaczynajac od czujnika temp , meir mieszkasz nie daleko niego wiec jesli nie podpinales vaga to nie stwierdzaj ze to sonda bo ja tez tak zakladalem i sie pomylilem bardzo , chcesz ozywic swoje ABK to oddaj go w rece tylko jugo007meir pisze:a może kolego Sonda ? mam podobne objawy ! z tym że jestem prawie na 100 % pewny że u mnie to sonda